Oficialiame feisbuko puslapyje „Huawei“ pareiškė, kad „Mate 30 Pro“ telefono ir „GT 2“ skaitmeninio laikrodžio pristatymas Taivane atšauktas neva dėl „tiekimo problemų“.

„Dėkojame visiems vartotojams už dalyvavimą išankstinio produktų užsakymo renginyje ir reiškiame gilų apgailestavimą dėl sukeltų nepatogumų“, – sakoma „Huawei“ pranešime.

Pasak bendrovėms, visi nuostoliai klientams bus atlyginti.

Taivanas praėjusį mėnesį sustabdė trijų „Huawei“ telefonų prekybą, kuriuose nepriklausoma demokratinė valstybė buvo įvardijama kaip Kinijos dalis.

Taivano Nacionalinė ryšių komisija pabrėžė, kad laikinas „Huawei P30“, „P30 Pro“ ir „Nova 5T“ telefonų draudimas vis dar galioja, nes juose Taivanas vis dar įvardijamas kaip Kinijos dalis.

Taivano įvardijimas yra itin jautrus Kinijos ir Taivano politikos klausimas. Pekinas Taivaną laiko savo teritorija ir žada panaudoti karinę galią, jei to prireiks siekiant susigrąžinti salos kontrolę. Pastaruosius 70 metų Kinija ir Taivanas yra de facto atskiros valstybės.

Daugelis tarptautinių bendrovių yra priverstos rinktis tarp Kinijos ir Taivano. Visgi dažniausiai pasirenkama Pekino pusė, nes, palyginti su Taivanu, Kinijos rinka yra milžiniška.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)