Bankas sutiko sumokėti 1,3 mlrd. dolerių kompensaciją ir 650 mln. baudą. Be to, pagal sutartį su valdžia HSBC vadovybei teks viešai pripažinti savo kaltę pažeidus įstatymą dėl bankininkystės paslapties ir įstatymą dėl prekybos su priešu.

JAV Finansų ir Teisingumo departamentai įtarė HSBC plovus Meksikos narkotikų kartelių, kompanijų iš Irano, kurioms galiojo sankcijos, taip pat organizacijų, JAV pripažintų teroristinėmis, pinigus. Tokia informacija buvo paskelbta ataskaitoje apie HSBC veiklą, kurią 2012 m. liepą pateikė JAV Senato Nacionalinio saugumo tyrimų komitetas.

HSBC vadovybė iš dalies pripažino savo kaltę pareikšdama, kad bankų operacijų kontrolės sistemoje buvo padaryta tam tikrų klaidų, ir tikino esanti pasirengusi aktyviai bendradarbiauti su JAV valdžia.

Gruodžio 10 d. paskelbta, kad dar vienas britų bankas - "Standard Chartered" - sutinka sumokėti kompensaciją JAV valdžiai. Šis bankas Jungtinėse Valstijose kaltinamas pažeidęs ekonomines sankcijas, paskelbtas Iranui, Birmai, Libijai ir Sudanui. "Standard Chartered", jau kartą nubaustas 340 mln. dolerių bauda, sutiko sumokėti dar 327 mln. dolerių kompensaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)