„Mūsų verslo augimo ir plėtros strategijoje Lietuvai numatytos didelės investicijos, – sakė „HCL Technologies" viceprezidentas ir Europos finansinių paslaugų skyriaus vadovas Sudipas Lahiri. – Lietuva išsiskiria IT specialistų pasiūla, yra strategiškai puikioje vietoje Europos Sąjungoje, plėtoja tvirtus ryšius ir partnerystę su Šiaurės Europos šalimis. Naujų paslaugų centrų atidarymas Vilniuje žymi svarbų etapą – padedame savo klientams aktyviau prisidėti prie šalies ekonomikos augimo ir inovacijų plėtros."

Lietuvoje įkurtas vienas didžiausių „HCL Technologies" paslaugų centrų Europoje. Šalyje veikiančiuose paslaugų centruose dirba 500 darbuotojų. Veiklą Lietuvoje kompanija pradėjo 2016 metais. Visoje Europoje „HCL Technologies" turi per 10 tūkst. darbuotojų, kurie aptarnauja 200 kompanijos klientų.

„HCL Technologies" tolesniu augimo etapu investuos į naujus darbuotojus, siekdama vystyti įgūdžius infrastruktūros automatizavimo, blokų grandinių (angl. blockchain) ir kitų pažangių skaitmeninių technologijų srityse. Kompanija taip pat planuoja sukurti partnerių ekosistemą, siekdama skatinti tolimesnį bendradarbiavimą ir augimą, kuris apima partnerystę su šalies universitetais, vietiniais ir tarptautiniais klientais - pirmaujančiomis finansinių paslaugų technologijų bendrovėmis bei „Investuok Lietuvoje".