"Mes neketiname daugiau statyti aukštuminių pastatų. Pagal mūsų verslo viziją, kažkuriuo metu buvo poreikis aukštų, stiklinių statinių. Dabar Vilniaus rinkai labiausiai reikia būstų", - Eltai sakė "Hanner" vadovas Arvydas Avulis.

Šiemet "Hanner" investicijoms yra numačiusi skirti 200 mln. litų. Į Rygą, Ukrainos ir Rumunijos statybų rinkas "Hanner" nukreips apie 60 proc. šių metų investicijų, o kita dalis liks Lietuvoje.

Anot A.Avulio, ateityje "Hanner" vis daugiau investuos užsienyje, o Lietuvoje sieks išlaikyti esamas veiklos apimtis.

"Viena vertus, užsiimti statybomis užsienyje yra pigiau. Ten yra argumentuota verslo kalba ir nėra tokių konfliktinių dalykų, kaip dabar Lietuvoje", - tvirtino "Hanner" vadovas.

A.Avulis, atstovaujantis ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijai, tvirtina, kad balandį įsigaliosiantis Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymas yra pilnas neaiškumų ir stabdo nekilnojamojo turto plėtros investicinius projektus.

"Investuotojai esame susirūpinę, ką mums reikės daryti Lietuvoje", - sakė jis.

Pernai "Hanner" pasiekė 186,6 mln. litų apyvartą - beveik 5 kartus didesnę nei 2003 metais, kai apyvarta sudarė 39,32 mln. litų. Šiemet "Hanner" tikisi apyvartą padidinti 7 proc. - iki 200 mln. litų.

Šiuo metu didžiausi "Hanner" įgyvendinami projektai yra gyvenamųjų namų kvartalų statyba Vilniaus Kviečių ir Verkių gatvėse bei 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos centras Klaipėdoje.

Pernai Vilniuje bendrovė pastatė aukščiausią Baltijos šalyse pastatą - verslo ir prekybos kompleksą "Europa", kuris buvo pripažintas geriausiu 2004 metų daugiafunkcinės paskirties projektu Vidurio ir Rytų Europoje.

2004-aisiais "Hanner" taip pat įgyvendino prekybos centro "Savas" projektą.

"Hanner" įstatinis kapitalas - 16 mln. litų, antrinės įmonės "Hanner Property" - 70 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją