„Viešbučių verslas yra prislopęs, o susidomėjimas investicijomis į šį segmentą yra ženkliai nukritęs, tačiau manome, kad pandemijos poveikis viešbučių verslui yra laikinas ir kad būtent dabar yra geriausias laikas čia investuoti“, – BNS teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Normaliomis sąlygomis – nesant pandemijos galbūt ir nepasisektų mums gauti tokį projektą“, – pridūrė jis.

Vienoje iš Venecijos salų – Tronchetto – ant nuosavos žemės turėtų iškilti trijų žvaigždučių 324 kambarių „Hampton by Hilton“ su 106 vietų požemine aikštele. Statybas numatoma pradėti šiemet, o baigti 2023 metais.

Pastate bus įdiegti aplinką tausojantys apšvietimo, šildymo-šaldymo ir vėdinimo sprendimai bei saulės jėgainė. Be to, sudėtingų ir inovatyvių sprendimų pareikalaus ir automobilių aikštelė, nes vandens lygis Venecijoje beveik siekia žemės paviršiaus lygį.

Hampton by Hilton Venice

Pasak A. Avulio, „Hanner“ bus pagrindinis projekto finansinis partneris, o bendrovė „Apex Alliance“ statys ir vėliau valdys viešbutį. „Hanner“ priklausys 65–70 proc. projektui įsteigtos įmonės „Apex Alliance Venice 1“ akcijų, o „Apex Alliance“ – 30–35 proc. Tačiau dalys gali keistis priklausomai nuo pasiektų rezultatų.

Viešbučio „Hampton by Hilton“ projektą ir interjerą sukūrė italų kompanija „H&A associati“.

Pasak A. Avulio, Venecijos projektu „Hanner“ pradeda įmonės investavimo strategijos pokyčius – parduodami verslai Rytuose, o investicijas Vakarų Europoje planuojama plėsti.

„Tiek iš Ukrainos, tiek iš Rusijos ketiname pasitraukti – daugiau žiūrime į Vakarų šalis ir ten ieškome galimybių. Turime ant stalo dar bent porą projektų, bet kol neturime sutarčių, nenorėčiau konkretizuoti, o ketinimų tikrai turime“, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Šią liepą „Hanner“ ir „Sirin Development“ už neskelbiamą sumą Rusijos kompanijai „Central Properties" pardavė sandėlių kompleksą „Nordway“ Sankt Peterburge. Tai buvo vienintelė „Hanner“ investicija Rusijoje.

Be to, rugsėjį „Hanner“ už 131 mln. eurų pardavė Rygos biurų kompleksą „Jauna Teika“. A. Avulis tuomet sakė, kad jį nuspręsta parduoti dėl planuojamų investicijų kitose šalyse.

„Turime naujų didelių planų Vakarų Europoje. Parduodame tam, kad turėtume apyvartinio kapitalo ir galėtume daryti kitus projektus“, – tuomet BNS teigė A. Avulis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)