„Lyginant su praėjusiais metais, gyventojai aktyviau teikia deklaracijas ir didesnė jų dalis tai daro paprastesniu, elektroniniu būdu. Didžiausias postūmis pastebimas teikiančių pajamų deklaracijas gretose, kur elektroninių deklaracijų skaičius perkopė 96 procentus“ – teigia VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

VMI primena, kad iki šių metų gegužės 2 d. pajamas bei turtą privalo deklaruoti valstybės politikai, tarnautojai, Europos Parlamento nariai, kiti asmenys, išvardyti Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnyje, ir jų šeimos nariai. Deklaracijas privalo pateikti individualiai dirbantys gyventojai, t.y. tie, kurie VMI buvo įregistravę individualią veiklą pagal pažymą arba įsigiję verslo liudijimą – nesvarbu gavo jie pajamų, ar ne. Pajamas deklaruoti privalo ūkininkai ir jų partneriai.

Nuo šių metų turto ir pajamų deklaracijas pateikti privalo kredito įstaigų tarybų ir (ar) valdybų nariai, administracijų vadovai, pavaduotojai ir jų šeimų nariai, viešosios informacijos rengėjo ir (ar) skleidėjo tarybų ir (ar) valdybų nariai, vadovai, jų pavaduotojai, vyriausi redaktoriai, jų pavaduotojai, redaktoriai, jų pavaduotojai ir jų šeimų nariai. Taip pat tie gyventojai, kurie politinės kampanijos dalyviui (-iams) per praėjusius metus paaukojo daugiau kaip 40 Lt.

„Gyventojai, norintys susigrąžinti GPM permoką bei tie, kuriems privalu pateikti deklaraciją, turi tai padaryti iki gegužės 2 d., todėl raginame suskubti ir nelaukti paskutinės deklaravimo dienos“ – teigia S. Aliukonytė – Šnirienė, ir pažymi, jog deklaruosiantys pajamas ir turtą, jiems kilusiais klausimais visuomet gali konsultuotis paskambinę į Mokesčių informacijos centrą (toliau – MIC) trumpuoju telefonu 1882.

Taip pat išsamią informacija gyventojai gali rasti apsilankę VMI interneto svetainėje, adresu http://www.vmi.lt/lt/?itemId=20153 bei Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS). Trumpas konsultacijas VMI specialistai gyventojams teikia ir socialiniame tinklapyje „Facebook“ esančiame Elektroninio deklaravimo sistemos profilyje https://www.facebook.com/e.deklaravimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją