Antradienio pavakarę LNK laidoje „Yra, kaip yra“ politikai ir eiliniai žmonės kalbės apie emigraciją ir eilinių žmonių išgyvenimus.

Daugelis buvusių emigrantų teigia, kad gyvenimas emigracijoje nėra toks saldus – nors žmonių atlyginimai didesni, tačiau darbo sąlygos dažnu atveju būna vergiškos, rašoma laidos pranešime spaudai.

Laidoje dalyvausiantis Deivydas dalinsis ypač skaudžia istorija. Jo tėvai pasiėmė paskolą tam, kad galėtų pabaigti statybas, tačiau namas sudegė.... Neturėdami pakankamai lėšų Deivydo tėvai išvyko dirbti į Angliją.

Vaikinas pasakos, kad tėvas dirbo be išeiginių po 8 – 12 valandų, o vėliau jį ištiko infarktas ir jis mirė. Šiandien Deivydas Lietuvoje mokosi universitete ir gyvena tame pačiame sudegusiame name bei stengiasi padėti mamai bankui atiduoti pasiskolintus pinigus.

Kitas laidos dalyvis – Augustinas. Į Didžiąją Britaniją vyras emigravo per įdarbinimo agentūrą, tačiau jau po kelių dienų buvo išmestas į gatvę, kišenėje turėdamas vos 10 svarų.

Vyras prisimena, kad neturėdamas kur eiti, turėjo glaustis įvairiose Londone stotyse. Nežinodamas, ką daryti, vyras per socialinius tinklus paprašė pagalbos. Londone gyvenantys tautiečiai Augustinui padėjo – davė kur gyventi ir pamaitino. Po kurio laiko vyras pradėjo dirbti bei įkūrė savo verslą. Šiandien Augustinas turi savo parduotuvę ir sėkmingai gyvena svečioje šalyje.

Seimo narys Žygimantas Pavilionis laidoje kalbės, kad vergystės sąlygomis Anglijoje gyvena keliasdešimt tūstančių tautiečių. Politikas prieš pusantrų metų lankėsi gausiai lietuvių apgyvendintuose Anglijos miestuose, kur savo akimis matė vergaujančius tautiečius.

Laidą „Yra, kaip yra“ žiūrėkite šią antradienio popietę 17 val. 35 min. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)