„Labai džiugu Jums pranešti, kad nuo rytojaus dalinai atnaujiname savo veiklą. Galėsime Jums pasiūlyti privačias erdves Jūsų šeimos ar kolektyvo šventei.

Viena iš sąlygų, kad galėtume Jus visus vėl priimti, turėsime sudaryti trumpalaikę nuomos sutartį, tai užtruks tik 30 sekundžių. Jums tapus laikinais jūsų pasirinktos erdvės savininkais, mes iš Jūsų nereikalausime jokių dokumentų.

Nenorime tapti žmonių rūšiavimo įrankiu. Mums kiekvienas klientas yra be galo svarbus ir mylimas, todėl mes už sprendimų ieškojimą, neatstumiant nei vieno.

Šiuo visiems be galo sunkiu laikotarpiu bandome ir toliau parodyti, kad visi privalome kovoti už galimybę, išlikti su kiekvienu žmogumi….“, – buvo skelbiama įmonės feisbuko paskyroje.

Susisiekus su vadovu M. Zemecku, jis plačiau papasakojo apie idėją.

„Kaip yra nuomojamos kaimo turizmo sodybos, taip ir mes turime dvi atskiras dideles erdves, kurias nuomosime.

Tai bus nuoma privačioms šventėms. Jeigu bus poreikis, prieš tai paruošime ir visą maistą, svarbu, kad nebūtų aptarnavimo ir jokio kontakto“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip sugalvojo tokią mintį, vadovas teigė, kad kadangi kavinė nedirbo, už nuomą mokėti vis tiek reikėdavę, o tai padės padengti ir susidarančius kaštus.

„Dėl galimybių paso, tai čia tas pats, kaip jūs per „Booking.com“ išsinuomotumėte butą ir norėtumėte pasikviesti savo draugų kompaniją. Ar jūs prie durų tikrintumėte galimybių pasus? Tai bus uždaras vakaras, privati erdvė, kur nebus pašalinių“, – teigė jis.

Vadovo teigimu, patalpas jau galima išsinuomoti nors ir rytojui.

„Gal čia norės išsinuomoti kompanijos žmonių po 8-10 žmonių, gal įmonės darys kalėdinį vakarėlį. Mums esmė yra uždirbti pinigus, nes našta yra didelė. Už 200 kv. m. nuomą yra dideli mokesčiai ir mums, kaip smulkiam verslui, yra brangu“, – kalbėjo M. Zemeckas.

Vadovas neslėpė, kad užklausų dėl patalpų nuomos turi daug.

„Labai daug, labai teiraujasi žmonės. Bandysime visiems atsakyti į klausimus.

Tiesiog norime padaryti, kad viskas būtų saugu ir tvarkinga“, – teigė jis.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai aiškino, kad svarbu atkreipti dėmesį, kad įmonės pateiktoje informacijoje kalbama apie patalpų nuomą asmenims, o ne apie viešojo maitinimo paslaugų teikimą.

„Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos metu ūkio subjektas, kuris teikia viešojo maitinimo paslaugas, privalo vadovautis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu Nr. V-1863 „Dėl viešojo maitinimo įmonių įstaigoms būtinų sąlygų“.

VMVT ekstremaliosios situacijos metu taikomų apribojimų laikymosi kontrolę vykdo viešojo maitinimo ir (ar) prekybos įmonėse ir kt., tačiau patalpų nuomos sutarčių sudarymas nėra VMVT kontrolės objektas“, – teigė atstovai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos puslapyje skelbiama, kad Vyriausybės Nutarimas Nr. 152, nei valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai nereguliuoja asmeninių švenčių, tačiau jei asmeninė šventė vyksta viešojo maitinimo įstaigoje ar apgyvendinimo paslaugas teikiančioje įstaigoje uždaroje erdvėje, tokios paslaugos gali būti teikiamos tik asmenims, turintiems galimybių pasą ar kitą dokumentą, patvirtinantį, kad asmuo atitinka galimybių paso kriterijus.

Tokiu atveju taikomas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2021 m. rugpjūčio 13 d. sprendimas Nr. V-1863 „Dėl viešojo maitinimo įstaigoms būtinų sąlygų“ ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2021 m. rugpjūčio 13 d. sprendimas Nr. V-1864 „Dėl kontaktiniu būdu teikiamų paslaugų, ūkinės veiklos vykdymo būtinų sąlygų“.

Sveikatos apsaugos ministerija dar patikslina, kad jei asmeninė šventė vyksta išnuomotoje patalpoje ir neteikiamos maitinimo ir kitos kontaktinės paslaugos, galimybių pasas šventėms dalyviams neprivalomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)