Kad vartotojai klaidinami, išsiaiškino Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, atrinkę saldainių mėginius ir atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute.

Saldainiais, su nenurodyta informacija apie raudonus maisto dažus E 120, išskiriamus iš vabzdžių, buvo prekiaujama UABNorfos mažmena“ prekybos tinklo parduotuvėse.

Saldainiai „Akuku“ buvo parduodami pakuotėse po 90 g, gamintojas Colian sp.o.o., Lenkija, platintojas UAB „Rivona“ (Kėdainiai, Pramonės 19). Netinkamai paženklintos trys partijos, kurių tinkamumo vartoti terminai: 31-05-2015, 31-12-2015, 31-01-2016.

Nors dažiklis E 120 grėsmės sveikatai nekelia, tačiau nenurodžius, kad jo yra saldainių sudėtyje, vartotojai klaidinami. Tai ypač aktualu vegetarams ir veganams, nes dažiklis E 120 yra gyvūninės kilmės. Tad prekyba šiais saldainiais laikinai sustabdyta. Sandėlyje esančius likučius ir iš rinkos surinktus guminukus, platintojas saugiai sunaikins.

Vartotojai įsigiję minėtų partijų guminukų „Akuku“, gali juos grąžinti į prekybos centrą UAB „Norfos mažmena“.

Toliau tęsiamas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kodėl į prekybos vietas pateko netinkamai paženklinti saldainiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)