Tokią poziciją jis išsakė šeštadienį Kaune vykusiame partijos tarybos posėdyje.

"Mes visada buvome ir esame už euro įsivedimą kaip vieną iš faktorių, leidžiančių ir verslui, ir investicijoms plėtotis, bet šiuo metu, kol pats euras yra turbulencinėje zonoje, kol nėra aiškumo, kaip bus su tomis valstybėmis, kurios išties daug metų lengvai gyveno ir dabar kitų sąskaita mėgina išsikapstyti tol, aš manau, Lietuvai nereikia skubėti. Ir tai yra viena iš liberalų rinkiminių pozicijų", - BNS sakė G.Steponavičius, paklaustas, ar jo teiginys, kad nereikėtų skubėti įsivesti euro yra oficiali Liberalų sąjūdžio pozicija.

Lietuva iki šiol deklaravo, jog tikisi, kad euras galėtų būti įvestas 2014 metais.

Tikimasi, kad įsivedus eurą sumažėtų Lietuvos skolinimosi kaštai. Kita vertus, euro zonos narės privalo mokėti įnašus į fondą, kuris skirti paremti į krizę patekusias euro zonos šalis. Kai kurių Lietuvos ekonomistų skaičiavimu, įvertinus šiuos aspektus, dabartinė situacija Lietuvai neatneša nei naudos, nei žalos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)