„Atkreipiau valdybos dėmesį į savo poziciją dėl mokesčių ar kitokių reformų, kurios kartais miglotos, neparuoštos, o jau pradeda pasirodyti viešojoje erdvėje kaip atskiri elementai. Tokios reformos, ypač miglota mokesčių reforma, trikdo tiek gyventojus, tiek užsienio investuotojus. Mano pozicija aiški: nereikia gadinti to, kas veikia ir kelti lūkesčių, kurių vėliau neįmanoma realizuoti ar tiesiog jie nerealizuojami“, – po susitikimo su Seimo valdyba antradienį žurnalistams sakė prezidentė.

D. Grybauskaitė teigia galinti tą patį pasakyti ir apie pensijų sistemos pertvarką.

„Dar nėra sutarimo valdančioje daugumoje, o jau mėginama diskredituoti ir privatų kaupimą, didinti nepasitikėjimą valstybe, kompromituoti bet kokią pensijų reformą ateityje“, – teigė šalies vadovė.

Ji pabrėžė, jog visos reformos vykdomos 40–50 metų, o jų tikslas – užtikrinti, jog nebūtų supriešinami esami ir būsimieji pensininkai.

„Dabar toks vaizdas, kad norima supriešinti kartas. Čia yra didžiausia klaida, kokia gali būti padaryta mėginant siekti pensijų reformas“, – sakė ji.

Prezidentė sako su valdyba aptarusi jos siūlomas iniciatyvas trijose esminėse srityse: socialinėje, kuri apima ir mokesčių bei pensijų reformą, skaidrumo didinimo kovojant su korupcija ir ruošiantis kitų metų rinkimams, taip pat saugumo ir gynybos stiprinimo srityje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)