Prekybos tinklas „Maxima“ padidino krepšelio kainą 4,72 euro ir liko pirmoje vietoje. Antroje vietoje – „Lidl“ (brango 1,29 euro), trečioje – „Norfa“ (brango 2,53 euro). Tuo metu „Barbora“ mažino kainą 0,46 euro ir pakilo į ketvirtą vietą. Į penktąją vietą, didindamas krepšelio kainą 2,77 euro, nukrito prekybos tinklas „Rimi“, šeštas liko „Iki“ (brango 2,62 euro). „e-Rimi“ atsidūrė septintoje vietoje (pigo 0,26 euro), aštuntoje – „Last Mile“ (brango 0,97 euro).

Pasak pricer.lt, skirtumas tarp pigiausio („Maxima“) ir brangiausio („Last Mile“) krepšelio yra 15,84 euro (24,7 proc.).

Iš pricer.lt stebimų 52 prekių brango 50 prekių, o pigo dvi. Gruodį labiausiai brango bananai, kiaušinis, pigiausias fermentinis sūris, jūros lydeka, dešra, cukrus, pigiausia grietinė, pomidorų sultys ir makaronai. Tuo metu pigo tik dvi prekės – ryžiai ir pigiausia arbata.

Kainos buvo fiksuotos gruodžio 22 d. Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, Lietuvos internetinėse parduotuvėse „Barbora“ ir „e-Rimi.lt“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją