„Išsakėme visus savo skaudulius, savo situaciją, prezidentas su ja susipažino ir sakė, kad pirmadienį bus susitikimas prezidento su premjere Ingrida Šimonyte ir bus sprendžiamas mūsų likimas“, – BNS sakė J. Mačiulienė.

„Tikimės, kad jis bus palankus mums ir galėsime pradėti darbus. (...) Mes sakėme, kad galime teikti saugias paslaugas ir dirbti saugiai", – pridūrė ji.

Susitikime su prezidentu dalyvavo ir Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė bei Lietuvos prekybos įmonės asociacijos direktorė Rūta Vainienė. Jo metu aptarta smulkiojo ir vidutinio verslo padėtis bei įmonių pasirengimas veikti saugiai pandemijos sąlygomis.

„Sugriežtintas karantinas leido pagerinti epidemiologinę situaciją šalyje. Tačiau antroji pandemijos banga skaudžiai palietė smulkųjį ir vidutinį verslą, ypač tas įmones ar savarankiškai dirbančius asmenis, kurie prekiauja ne pirmo būtinumo prekėmis ar teikia kontaktines paslaugas. Keičiantis pandeminei situacijai, turime ieškoti naujos saugios pusiausvyros tarp epidemiologinių ir socialinių bei ekonominių tikslų“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Prezidento teigimu, verslas turi atsakingai stiprinti saugaus veikimo standartus ir jų laikytis, iki visuomenė įgis kolektyvinį imunitetą, nes nuo to priklauso jo paties galimybės laisviau veikti.

Delfi primena, kad po pirmadienio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžio buvo nuspręsta leisti veiklą atnaujinti slidinėjimo centrams, taip pat žadėta, kad sprendimai dėl grožio salonų ir parduotuvių, turinčių įėjimą iš lauko, bus priimti „artimiausiomis dienomis“. Tačiau trečiadienį Vyriausybė nusprendė nesvarstyti verslo atlaisvinimo klausimo. Teigta, kad šio klausimo bus imtasi kitą savaitę. Tai sukėlė verslo atstovų pasipiktinimą. Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė D. Matukienė ketvirtadienį teigė, kad dalis verslų ruošiasi kreiptis į teismą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)