Vyriausybei nutarus nuo trečiadienio drausti grožio salonų, kirpyklų veiklą, grožio meistrai Panevėžyje keičia darbo valandas. Iki trečiadienio, kuomet įsigalioja naujieji ribojimai, daugelis meistrų dirbs iki išnaktų, kad tik spėtų priimti kuo daugiau norinčių pasigražinti prieš šventes.

Pagrindiniai klientai – vyrai

Grožio studijos „Oranžinis stilius“ vadovė Aušra Vitkuvienė tvirtino, kad su ribojimais sutinka, tačiau, anot grožio specialistės, jie galėjo būti įvesti jau anksčiau.

„Iš tiesų, galėjo uždrausti paslaugas jau nuo pirmadienio, nes dabar situacija dar blogesnė. Srautas milžiniškas, todėl sunku po kiekvieno kliento spėti viską dezinfekuoti, vedinti patalpas. Tačiau esame atsakingos, viską darome pagal reikalavimus“, – pasakojo ji.

Pasak A. Vitkuvienės, žmonės plūsta ne tik todėl, kad nori būti gražūs per šventes. „Pagrindiniai klientai, kurie skambina – vyrai. Moterys dažnai gali pakentėti, tačiau vyrai apžėlę vaikščioti nenori ir negali“, – aiškino stilistė.

Ji taip pat pripažino, kad darbo valandos ilginamos iki vidurnakčio, kad spėtų apsikirpti kuo daugiau žmonių.

Grožio studijos „Oranžinis stilius“ vadovė A. Vitkuvienė tvirtino, kad su ribojimais sutinka, tačiau, anot grožio specialistės, jie galėjo būti įvesti jau anksčiau.

Nori spėti į nuvažiuojantį traukinį

Vyrų kirpyklos „Egoisto Barber Shop“ įkūrėjas Audrius Pocius teigė, kad nuotaikos labai liūdnos.

„Iš tiesų, liūdnos žinios, nes dabar metas, kai būtų buvę daug klientų, finansiškai būtų buvęs geras metas. Dabar, prieš šventes, viskas uždaroma… Tikrai labai netinkamas laikotarpis. Geriau būtų anksčiau uždarę ir dabar jau atidarę“, – atviravo jis.

Paklaustas, ar teko keisti darbo valandas, A. Pocius pripažino, kad darbo krūvis be proto didelis. „Mes prailginome darbą laiką nuo 6 val. ryto iki pat vidurnakčio. Kai kas šiąnakt dirbs ir iki 1 val. nakties“, – sakė verslininkas.

Pasak jo, žmonės skambinėja be perstojo. „Visi nori spėti į nuvažiuojantį traukinį, bet pas mus jau viskas užpildyta. Net teko skolintis vieną kėdę, kad priimtume kuo daugiau norinčių klientų. Tuo pačiu išlaikome ir visus atstumus, saugumą, atliekame dezinfekciją. Registruojasi visi kas valandą, todėl eilių nėra. Vienu metu kerpasi po keturis asmenis, tačiau jie visi – skirtingose patalpose. Vienam žmogui skiriama 10 kvadratų, todėl, manau, kad ribojimai kiek per griežti, darbuotojai vėl liks be darbo. Manau, parduotuvėse didesnė rizika susirgti, pasigauti virusą nei kirpykloje, kur visi atstumai išlaikyti, patalpos nuolatos dezinfekuojamos, vėdinamos“, – aiškino A. Pocius.

Skambučiai kaip iš gausybės rago

Kosmetologė Miglė Šalkauskaitė naujienų portalui JP taip pat patvirtino, kad darbo valandos bus ilginamos.

„Darbo laiką tikrai teko prailginti, vietoje įprastų darbo valandų šiandien planuoju dirbti iki vidurnakčio. O ryt nuo 7 iki 24 val. Deja, net ir į tokias ilgas darbo valandas netilpo visi norintys“, – atskleidė ji.

Paklausta, kokia žmonių reakcija, kosmetologė pripažino, kad po pranešimo apie naujus ribojimus, skambučiai ir žinutės pasipylė kaip iš gausybės rago. „Skambučiai ir žinutės tęsiasi iki šiol. Klientų šiuo metu negąsdina siūlomos vietos net ir 23 val. Džiaugiuosi, kad yra tiek norinčių, tačiau fiziškai neįmanoma visų norinčių priimti“, – sakė M. Šalkauskaitė.

Pati kosmetologė pripažino, kad nauji ribojimai – būtini. „Nors ir pati asmeniškai nukentėsiu finansiškai, mano manymu, visi ribojimai yra būtini, norint pagerinti esamą situaciją šalyje. Mano atliekamų kosmetologinių procedūrų metu yra labai artimas ir ilgas kontaktas, tad rizika yra tikrai didelė. Žmonių sveikata yra svarbiausia. Tikėkimės, kad ateityje tokių ribojimų nebereikės ir grožio paslaugomis galėsime mėgautis be apribojimų“, – pasakojo ji.

Priminsime, kad Vyriausybė sekmadienį nusprendė nuo trečiadienio Lietuvoje sugriežtinti karantiną: bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, uždraustos bet kokios kontaktinės paslaugos, o apgyvendinimo paslaugos gali būti teikiamos tik izoliacijai, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.