aA
31 m. Robertas Gurskas daugiau nei 10 metų praleido emigracijoje. Jis Airijoje mokėsi kulinarijos ir dirbo geriausiuose šalies restoranuose. Prieš metus vyras pasakojo grįžęs gyventi į Lietuvą, o šiandien jis vadovauja net trims restoranams.
Robertas Gurskas
Robertas Gurskas
© DELFI

„Aš Robertas Gurskas, esu iš Kaišiadorių“, – taip tik susitikus prisistato jis.

Prisėdęs viename savo naujai iškeptų restoranų Kaišiadorių rajone vyras pasakoja, kad jo susipažinimas su kulinarija prasidėjo dar vaikystėje, mat jo mama yra virėja.

„Nuo 14 metų jau jai padėdavau. Tiek banketus darydavome, tiek indus plaudavau, viską teko daryti“, – atvirai sako jis.

Tiesa, baigęs mokslus vaikinas išvyko dirbti ir mokytis į Airiją, kur ir prasidėjo didžioji jo, kaip šefo karjera.

„Ten pradėjau nuo sunkiausių darbų virtuvėje, bet per dvejus, trejus metus pakilau. Dirbau geriausiuose Airijos restoranuose, buvau virėjas Michelin restorane, taip pat antrasis virėjas viename geriausių Airijos restoranų.

Tada 7 metus atidirbau geriausiame Airijos gastro pub‘e šefu ir Airijoje 6 metus mokiausi kulinarijos mokslų. Pabaigus mokslus supratau, kad kažką reikia keisti, nes buvau 7 m. atidirbęs vienoje vietoje, tad nusprendžiau, kad reikia grįžti į Lietuvą“, – atsimena jis.

R. Gurskas, atviras, Airijoje kelias į kulinarijos aukštumas lengvas nebuvo.

„Mane šefai vos ne mušdavo, mėtydavo iš keptuvių ir lėkščių.

Daug visko praėjau, o čia irgi kartais parėkiu, bet keptuvėmis nesimėtau“, – juokiasi jis ir priduria, kad virėjo darbas yra labai sudėtingas bei reikalauja labai daug jėgų.

Kai kalbėjomės, Robertas pasakojo, kad dabar jau metus gyvena Lietuvoje ir yra Birštone bei Kaune įsikūrusių „Old town Grill“ restoranų šefas, taip pat yra atsakingas už neseniai vėl duris atvėrusio restorano „Skardis“ valgį, kurį pats ir prikėlė naujam gyvenimui.

„Kadangi buvo idėja, kad galiu perimti ir šį verslą, tai mes su „Old town“ savininkais sugalvojome, kad ateiname ir čia“, – apie restoraną „Skardis“ kalbėjo jis.

„Mūsų idėja yra jį atgaivinti. Dabar dar dirbame neilgai, bet stengiamės ir norime, kad Kaišiadoryse atsirastų geras restoranas“, – sakė R. Gurskas ir patikslino, kad šiai dienai anksčiau buvusio restorano patalpos yra išsinuomotos 3 metams.

Bendrai kalbėdamas apie verslus, vyras tikino, kad buvo itin nelengva juos išlaikyti pandemijos metu, tačiau aiškino, kad nė vienas darbuotojas karantino metu atleistas nebuvo.

Paklaustas, kaip jis spėja šeimininkauti keliose vietose iškart, R. Gurskas neslėpė, kad pastaruoju metu per parą miega vos po 3 valandas.

„O šiandien atidirbęs čia, vyksiu į Birštoną, suku ratus ir kasdien dirbu daug. Poilsis labai atsiliepia darbui. Mano darbuotojai mato, kad esu ir pervargęs, bet bandai tai pernešti.

Būna, atsikėlęs jau matai 10 žinučių, tai gruzdintuvė neveikia, tai daržovės neatvažiavo, tai jos atvažiavo supuvusios. Viską išsprendi.

Va, šiandien 5.45 val. ryto jau buvau prie parduotuvės ir laukiau, kol atsidarys. Buvome gal 5 virėjai iš Kauno“, – juokėsi jis ir pats aiškino, kad jo gyvenimas šiandien sukasi tik aplink virtuvę.

Kalbėdamas apie naujausią restoraną – „Skardį“, R. Gurskas sakė, kad čia daugiau galima paragauti lietuviškų patiekalų, o jo, kaip šefo siekiamybė, kad čia užsuktų ne tik pravažiuojantys pro šalį, kadangi restoranas įsikūręs šalia kelio, bet ir su tikslu, kad čia galima labai skaniai pavalgyti.

„Aš turiu planų ir toliau plėstis, atsidaryti daugiau restoranų. Nusimato atidarymas Kaune, bandysime bendradarbiauti su vienu krepšininku“, – šiek tiek ir apie ateitį užsiminė jis.

„Mano svajonė – atsidaryti savo restoraną, bet aš jį norėčiau atsidaryti mažą, 20-iai žmonių, kad vienas galėčiau gaminti.

Šiaip, labai džiaugiuosi sugrįžęs į Lietuvą“, – sakė jis.

www.DELFI.lt
Viskas apie pinigus. Finansų konsultantė atsako
Reikia patarimo, kaip planuoti išlaidas, kaip sutaupyti, o gal – kaip daugiau uždirbti? Užduokite klausimą nepriklausomai finansų konsultantei Ievai Jazavitienei.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(64 žmonės įvertino)
4.0781

Liberalai: neparėmę pataisų dėl alkoholio koalicijos partneriai elgėsi negarbingai (1)

Seimui atmetus dalies valdančiųjų iniciatyvas liberalizuoti alkoholio prekybos ir reklamos tvarką,...

Seimas svarstys, ar keisti Konstitucijai prieštaraujančias Atliekų įstatymo pataisas

Parlamentarai antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Aplinkos ministerijos ( AM ) parengtą...

Seimas priėmė svarstyti siūlymą mažinti ŽŪM pavaldžių valstybinių įmonių skaičių

Parlamentarai antradienį nusprendė svarstyti Žemės ūkio ministerijos ( ŽŪM ) teikiamą...

Alkoholio gamintojų atstovai: atmesti siūlymai nereiškė alkoholio politikos liberalizavimo (1)

Lietuvos aludarių gildijos vadovas Saulius Galadauskas sako sunkiai suprantąs motyvus, kodėl...

D+Aistė Žebrauskienė

Top 15 darbdavių, per metus įdarbinę daugiausiai darbuotojų: nuo pasieniečių iki naujos specialybės

Kol vieni darbdaviai skaičiuoja tuščias darbo vietas ir neriasi iš kailio, norėdami pritraukti...

Top naujienos

Ekspertas: jei Rusija apsisprendžia, tai klausimas ne mėnesių, o savaičių (104)

Praėjusią savaitę vyko ne vienas pokalbis tarp Vakarų ir Rusijos. Nepaisant to, Jungtinės...

Rusijos dujų tranzito planas neleidžia Europai atsikvėpti

Rusija išlaiko įtampą Europos gamtinių dujų rinkoje, nes iš šalies preliminarių vasario...

Į Lietuvą atkeliauja nauja vakcina nuo COVID-19: dėl savo išskirtinumo daliai žmonių ji bus priimtinesnė

Jau šių metų vasario antroje pusėje Lietuvoje nuo koronaviruso bus galima skiepytis nebe...

Baltieji rūmai: Rusija gali pulti Ukrainą bet kuriuo metu (202)

Baltieji rūmai antradienį pareiškė, kad Rusija yra užsimojusi surengti karinį puolimą prieš...

D+Roma Macijauskaitė

„Mantinga“ generalinis direktorius – apie tai, kokia ateitis laukia įmonės darbuotojų ir kuo Marijampolė nėra prastesnė už Vilnių (1)

Jau dvejus metus prie duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „ Mantinga “ vairo...

Pasiruoškite įvykiui danguje: šiąnakt pro Žemę praskries milžiniškas asteroidas; paskelbta, kur galima stebėti gyvai (11)

Jau šiandien pro Žemę saugiu atstumu praskries asteroidas 1994 PC1, o jo priartėjimą bus galima...

D+Agnė Keizikienė

Po aistringų naktų ginekologams iš intymių vietų tenka traukti ir dešras, ir vynuoges: gydytoja papasakojo apie dažniausias traumas sekso metu

Įsivaizduokite – aistringas vakaras, jūs ir jis, žvakių šviesa, jis nubloškia jus ant lovos,...

Infliacija stebina: tai buvo sparčiausias kainų augimas nuo tų laikų, kai įvestas litas (7)

Pirmaisiais Nepriklausomybės metais infliacija Lietuvoje buvo kosminė. Ji siekė ir tūkstantį...

D+Edmundas Jakilaitis

Geniali operacija, kuri padėjo Lietuvai „atvaduoti“ Klaipėdos kraštą (1)

Šįkart pokalbyje „Apie karybą“ žurnalistas Edmundas Jakialitis su Vilniaus universiteto karo...