Bendrovė tvirtina, kad šis įrenginys leis jai savo gaminiais konkuruoti su pasaulinio garso prekės ženklais.

„Higieninio popieriaus įperkamumas ir vartojimas, ypač Baltijos šalyse, sparčiai auga. Turėtos gamybos linijos nebepajėgė pagaminti tiek, kad artimiausiu metu būtų patenkinta paklausa. Naujosios mašinos našumas sieks 30 tūkst. tonų per metus, todėl tai leis ne tik išnaudoti augimo galimybes šiandien, bet ir turėti potencialo ateičiai“, – „Grigiškių" prezidentas Gintautas Pangonis.

Naujai įsigyta celiuliozės perdirbimo mašina yra sukurta Italijos gamintojo „Toscotec“ ir suksis 7 kartus greičiau ir gamins 2 kartus daugiau nei visi iki šiol turėti įrengimai.

Renginio vedėjas Rolandas Vilkončius juokavo, kad popieriaus gaminimo mašina, kuri sveria apie 120 tonų bei sukasi 108 km per valandą greičiu Vilnių galėtų uždengtų popieriumi, jei prie miesto tinklų nepavyktų prijungti bendrovės biokuro katilinės.

Gana neseniai „Grigiškės“ atidarė inovatyvią biokuro katilinę, nežinau, ar ją prijungėte prie Vilniaus tinklų, ar dar ne, bet jeigu neprijungėte, šie žmonės – atkaklūs, jei ne katilinė, tai popieriumi uždengs ir bus šilčiau“, - pokštavo renginio vedėjas po Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus sveikinimo kalbos.

Meras į pokštą reagavo: pasakė, kad katilinė yra puiki ir ją jis yra matęs.

„Aš manau, kad ateis laikas ir katilinė šildys vilniečius“, - sakė R. Šimašius.

G. Pangonis DELFI patvirtino, kad šiuo metu bendrovės šilumos tinklų prijungimo prie Vilniaus miesto projektas dar nėra baigtas.

„Projektas vis dar vyksta", - DELFI sakė jis.

Į naujojo cecho statybas ir popieriaus gaminimo mašiną buvo investuota 20 mln. eurų.

Tai vienintelė tokio tipo popieriaus gaminimo mašina Baltijos šalyse. Po investicijų planuojama, kad bendrovė plės popieriaus produkcijos gamybą ir pardavimus, nes higieninio popieriaus kokybė yra vertinama pagal minkštumo – tvirtumo parametrus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)