Kaip teigiama bendrovės komentare, avarinis vamzdis yra „Grigeo Klaipėda“ valymo įrenginių teritorijoje – juo mechaniškai apvalytos nuotekos keliavo į bendrą srautą su „Klaipėdos vandens“ išvalytomis nuotekomis ir susiliejusios dar 10 km tekėjo uždaru kanalu į marias.

„Mes dar ieškome dokumentų, tačiau techninė vamzdžio atsiradimo logika yra tokia: 2004 m. buvo įdiegtos biologinio (antrinio) valymo sistemos, todėl privalėjo atsirasti ir avarinis vamzdis. Tokią pat techninę įrangos schemą bei avarinius vamzdžius turi ir kitų Lietuvos įmonių valymo įrenginiai“, – pranešime cituojamas „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius Tomas Eikinas.

„Prokuratūra yra paėmusi dalį dokumentų – tai apsunkina komisijos (vidinės „Grigeo Klaipėda“ komisijos. – ELTA) darbą ir stabdo procesus, tad tikimės bendradarbiavimo ir greičiau juos atgauti, kad būtų galima aiškiai atsakyti į šiandien užduodamus klausimus“, – priduria jis.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės prokuratūra paskelbė, kad buvusiam „Grigeo Klaipėda“ direktoriui pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime, kai į Kuršių marias galimai buvo leidžiamos nuotekos. Įtarimai taip pat pareikšti operatoriui, asmeniui, vadovavusiam nuotekų valykloje, bei pačiai bendrovei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)