„Grigeo Klaipėdos“ generalinis direktorius Tomas Eikinas sako, kad bus įrengta papildoma nuotekų linija nuo Dumpių įrenginių iki „Klaipėdos vandens“ nuotekų valyklos.

Visus darbus įmonė derina su Klaipėdos apygardos prokuratūra, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą dėl daug metų trukusios Kuršių marių taršos nevalytomis „Grigeo Klaipėdos“ nuotekomis. Dumpių valyklą prokurorai yra areštavę.

Anot T. Eikino, įgyvendinusi projektą, „Grigeo Klaipėda“ neturės jokios galimybės savo nuotekų išleisti į gamtą, nes galutiniam išvalymui jos keliaus į „Klaipėdos vandens“ įrenginius.

„Grigeo Klaipėda“ šią savaitę taip pat pranešė, kad tarptautinė bendrovė „TIG Environmental“ pateikė išvadas dėl galimai aplinkai padarytos žalos – pasak jų, „Grigeo Klaipėdos“ nuotekų paveiktas Kuršių marių plotas turėjo būti ribotas, o poveikio žuvims bei zooplanktonui nebuvo.

Šias išvadas įmonė perdavė prokuratūrai, Aplinkos apsaugos departamentui bei Aplinkos apsaugos agentūrai.

Prokuratūra nuo šių metų sausio pradžios atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos „Grigeo Klaipėdosa“ taršos į Kuršių marias. Įtarimai vasarį pareikšti įmonei ir septyniems fiziniams asmenims, tarp jų – ir „Grigeo“ vadovui Gintautui Pangoniui bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovui T. Eikinui, dirbančiam nuo pernai gruodžio.

Prokurorų teigimu, žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų. Buvęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėdos“ taršos gali siekti 60 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)