Anot „Grigeo“ grupės prezidento ir pagrindinio akcininko Gintauto Pangonio, „Grigeo Klaipėda“ nuo ketvirtadienio nebevykdys gamybos, nes baigiasi sutartis dėl nuotekų priėmimo su „Klaipėdos vandeniu“, tačiau naują susitarimą tikimasi pasiekti per porą savaičių.

„Kiek man yra žinoma, nuo 14 dienos (ketvirtadienio – BNS) bus sustabdyta „Grigeo Klaipėdos“ gamyba. Planuojame atnaujinti birželio pradžioje, tai yra apie birželio 4 dieną“, – BNS sakė G. Pangonis.

„Tai reiškia, kad (gamykla – BNS) stovės 2-3 savaites“, – pridūrė jis.

Anot jo, šiuo metu „Grigeo Klaipėda“ tariasi su „Klaipėdos vandeniu“, jog nuotekų priėmimas būtų atnaujintas nuo birželio pradžios, tačiau G. Pangonis negalėjo atsakyti, ar šįkart bus pasirašyta ilgalaikė sutartis dėl nuotekų priėmimo.

Nuo to laiko, kai sausio pradžioje „Klaipėdos vanduo“ pradėjo priimti „Grigeo Klaipėdos“ nuotekas, bendrovės kas mėnesį pasirašinėdavo trumpalaikes sutartis.

„Klaipėdos vandens“ vadovas Benitas Jonikas penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad bendrovė nebepriims „Grigeo Klaipėdos“ nuotekų, nes įmonės teršalų koncentracija buvo itin didelė, dėl to „Klaipėdos vandens“ valymo įrenginiai buvo priversti dirbti beveik maksimaliais pajėgumais.

Kaip aiškino B. Jonikas, „Klaipėdos vandens“ įrenginiai yra pritaikyti nuotekų, o ne gamybinių teršalų valymui, tačiau „Grigeo Klaipėda“ pirminio nuotekų valymo atlikti šiuo metu negali, nes prokurorai areštavo bendrovės valymo įrenginius Dumpiuose.

Tačiau G. Pangonis sako, kad „Klaipėdos vanduo“ kurį laiką gali priimti neapvalytas nuotekas.

„Jie ilgai negali priimti, o kažkurį laiką – gali. Matome, kiek laiko priiminėjo (nuotekas – BNS), tai tikimės, kad tam tikrą laiką po to atnaujinimo irgi galės priiminėti“, – sakė „Grigeo“ vadovas.

Jis taip pat patikino, kad bendrovė kol kas nesikreipė į prokuratūrą dėl arešto valymo įrenginiams panaikinimo.

G. Pangonis sako, kad sustojus gamybai, dalis darbuotojų vykdys remonto darbus, dalis – išeis į prastovas ar atostogas. Anot jo, į prastovas arba atostogas bus išleista apie pusė „Grigeo Klaipėdos“ darbuotojų.

„Grigeo Klaipėdos“ nuotekas „Klaipėdos vanduo“ nustos priimti nuo ketvirtadienio, kuomet pasibaigs trumpalaikė nuotekų priėmimo sutartis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad savivaldybė negali leisti kelti grėsmės miesto nuotekų valymo įrenginiams, nes jų būklė, kokybė ir funkcionavimas yra didžiausias miesto prioritetas.

„Klaipėdos vanduo“ nuo sausio vidurio valo „Grigeo Klaipėdos“ nuotekas paaiškėjus, kad įmonė nevalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)