Amnestija, kuri buvo pradėta 2013 m. liepos 4 d. ir oficialiai baigėsi po šešių mėnesių, buvo taikoma pirmą kartą prasižengusiems asmenims, nuteistiems už vadinamuosius ekonominius nusikaltimus, bei tiems, kuriems dar nebuvo paskelbtos kalinimo bausmės. Pasibaigus amnestijos galiojimui, buvo paleista daugiau nei 1 tūkst. 660 žmonių.

"Amnestija dar nebaigta. Paskutinę (2013 metų) savaitę amnestija suteikta daugiau nei 100 žmonių", - sakė B. Titovas.

Ombudsmeno teigimu, beveik 2 tūkst. kaltinamųjų kaltinimai buvo peržiūrėti, ir jie dabar gali tikėtis laisvės. Tikimasi, kad ateinančiais mėnesiais bus persvarstyta dar tūkstantis bylų.

Kaltinamųjų, kuriems, kaip tikimasi, bus taikoma amnestija, kurią prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė birželį per Sankt Peterburgo tarptautinį ekonomikos forumą, skaičius nuolat mažinamas.

B. Titovas iš pradžių teigė, kad amnestija bus taikoma 100 tūkst. žmonių, įskaitant 13 tūkst. 500 jau laisvės atėmimo bausmę atliekančių kalinių. Tačiau įstatymą dėl amnestijos svarstydamas parlamentas sutrumpino nusikaltimų sąrašą, kuriam gali būti taikoma iniciatyva. Todėl vėliau B. Titovas pareiškė, jog į laisvę išeis tik "tūkstančiai" kalinių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)