Ši sąrašo istorija sukėlė didžiulį Graikijos visuomenės ir opozicijos partijų pasipiktinimą. Nepasitenkinimo dėl kelių iš eilės vyriausybių nesugebėjimo susidoroti su nesąžiningais turtingais ir įtakingais asmenimis netrūko iš anksčiau.

Prancūzija minėtąjį sąrašą Graikijai perdavė dar 2010-aisiais, tačiau buvusios šalies vyriausybės atstovai dėl jo nesiėmė jokių veiksmų. Taip jie sukėlė visuomenės pasipiktinimą ir įtarimus, kad kai kurios pavardės buvo ištrintos prieš anksčiau šiais metais sąrašą perduodant parlamentui.

Kad užbaigtų šią maišatį, Graikijos teisėsaugos atstovai praėjusią savaitę nuvyko į Paryžių, kad atgautų originalųjį sąrašą. Dabar jie tikrina du dokumentus ir aiškinasi, ar iš vieno jų nebuvo ištrintos tam tikros pavardės.

Sąrašas kilo iš plačios apimties duomenų, kuriuos pavogė buvęs banko HSBC darbuotojas, sulaikytas Prancūzijos. Graikai šį sąrašą pavadino "Lagard sąrašu" pagal Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovę Christine Lagard, kuri tuo metu, kai sąrašas buvo perduotas pirmą kartą, ėjo Prancūzijos finansų ministrės pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)