Graikijos prezidentas Prokopis Pavlopoulos trečiadienį paskelbtame interviu vokiečių portalui "Spiegel Online" pabrėžė: "Mes grąžinsime savo skolas iki paskutinio euro". Kartu jis kritikavo ligšiolines taupymo programas, dėl kurių šalis susitarė su euro partnerėmis ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) mainais už jų milijardinę paramą.

"Dalis mums primestų priemonių neatitinka ES teisės", - sakė P. Pavlopoulos. Anot jo, Graikija nori, kad su ja būtų elgiamasi kaip ir su kitomis šalimis. "Mes norime būti visavertė Europos narė", - kalbėjo prezidentas.

Graikija pirmą kartą su bankroto šmėkla susidūrė 2010-aisiais ir nuo tada yra sulaukusi 240 mlrd. eurų pagalbos kreditų. Tačiau sausį į valdžią atėjusi vyriausybė atmeta pagrindinius taupymo ir reformų programos punktus. Dėl to Atėnams skubiai reikalingų lėšų išmokėjimas įšaldytas.

"Mes turime išlaikyti subalansuotą biudžetą ir pamažu mažinti savo skolas", - sakė P. Pavlopulas. Problematišku dalyku, jis, be kita ko, laiko kreditorių kritiką dėl minimalios algos ir kitų darbuotojų teisių. Juk ir Vokietijoje yra egzistencinis minimumas, sakė jis.

Prezidentas atmetė Graikijos pasitraukimo iš euro zonos galimybę. "Graikija aštuntajame dešimtmetyje labai smarkiai kovojo, kad taptų Europos dalimi, - teigė jis. - Mintis apie pasitraukimą man net neateina į galvą".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)