„Turizmas Graikijoje vėl atnaujintas“, – sakė K. Mitsotakis, likus dviem dienoms iki oficialaus turizmo sezono atidarymo.

Nuo pirmadienio į Graikiją galės atvykti keliautojai iš maždaug 30-ties valstybių.

„Viskas paruošta, sieksime užtikrinti, kad būtų laikomasi saugaus atstumo“, – teigė premjeras ir pabrėžė, kad žmonių saugumas vyriausybei yra svarbiausias prioritetas.

„Norime, kad lankytojai šalyje jaustųsi saugūs. Man tai svarbiau, nei siekis Graikiją paversti labiausiai lankoma kelionių kryptimi Europoje. Man rūpi, kad Graikija taptų saugiausia kelionių kryptimi Europoje“, – sakė K. Mitsotakis.

Graikiją koronavirusas paveikė ne taip smarkiai, kaip kai kurias Vakarų Europos valstybes. Bendras Graikijoje patvirtintų mirčių nuo COVID-19 skaičius atitinka 183.

Apsilankęs Tyros ligoninėje, kur kalbėjo apie sėkmę, šaliai įveikus pirmąją pandemijos bangą, premjeras vėliau stabtelėjo ir archeologinėje vietoje, kur džiaugėsi šalies kultūriniu paveldu.

Tačiau K. Mitsotakis pripažino, kad valstybėje, kurioje turizmas sudaro beveik 25 proc. BVP, karantino pasekmės šiam sektoriui bus itin didelės.

Šią vasarą į Graikiją atvyks tik dalis turistų, lyginant su praėjusiais metais, kai šalyje apsilankė 33 mln. turistų, perspėjo premjeras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)