„Krizės Graikijoje pabaigos galima tikėtis jau birželį. Tai visiškai įmanoma, ypač jeigu Europoje visi aprims. Mums būtina pasiekti tarpinį susitarimą, kuris duos mums laiko, maždaug mėnesį ar pusantro, pradedant nuo vasario pabaigos, kad parengtume priemones, kurias imsimės įgyvendinti nuo birželio 1 dinos. Ir vos tiks bus pasiektas susitarimas, jūs pamatysite, kaip paspartės kapitalų srautas“, – patikino ministras.

J. Varufakis pranešė, kad trečiadienį Frankfurte jis ketina susitikti su Europos centrinio banko (ECB) vadovu Mario Draghi, o vasario 5 dieną numatytas susitikimas su Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schaeuble.

Naujausias Graikijos finansų ministerijos vadovas nuo sekmadienio keliauja po Europos šalių sostines, ieškodamas naujų sprendimų, kaip įveikti Graikijos ekonomiką alinančias problemas ir krizę, susijusią su didžiule šalies skola. Pirmadienį Londone ministras trumpam buvo susitikęs su Didžiosios Britanijos iždo kancleriu George Osborne.

ES paramos Graikijai programa turėjo būti užbaigta 2014 metų pabaigoje, bet buvo pratęsta dviem mėnesiams – iki vasario 28 dienos, o Tarptautinis valiutos fondas (TVF) planavo teikti Atėnams paskolas iki 2016 m. kovo.

Tačiau į šalies valdžią atėjusi naujoji Graikijos vyriausybė, vadovaujama Alexis Tsipras, pareikė, kad senoji paramos programa nebus tęsiama, ir kad kreditorių „trejetas“ į Atėnus nebegrįš, o šalis pasieks su kreditoriais naują abiem pusėms naudingą susitarimą, kuris suteiks galimybių jos ekonomikai plėstis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)