Graikijos bankai uždaryti nuo praėjusios savaitės, o pinigų išgryninimui bankomatuose per dieną taikomas 60 eurų apribojimas.

"Tikroji problema dėl grynųjų bankomatuose atsiras rytoj, - antradienį naujienų agentūrai teigė vienas iš šaltinių. - Įvedus 60 eurų per dieną apribojimą bankomatų "gyvenimas pailgėjo", tačiau jau nuo rytojaus situacija taps gerokai sudėtingesnė".

Kitas šaltinis, einantis atsakingas pareigas viename iš Graikijos bankų, agentūrai pareiškė: "Nežinau, ar pinigų bankomatuose pradės trūkti trečiadienį ar ketvirtadienį vakare, tačiau jeigu nesusitarsime su europiečiais, mūsų banknotai baigsis per dvi ar tris dienas".

Prancūzijos centrinis bankas: nebus susitarimo, nebus ir Graikijos likvidumo

Sekmadienį vyksiantis Europos Sąjungos (ES) lyderių susitikimas Graikijai taps „paskutiniuoju galutiniu terminu“ pasiekti susitarimą su tarptautiniais savo kreditoriais prieš prasidedant ekonominiam krachui. Tokią nuomonę trečiadienį išsakė Prancūzijos centrinio banko vadovas ir Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Christianas Noyer, praneša „Reuters“.

Ch. Noyer nurodo, kad ECB savo nuostatas jau „maksimaliai išnaudojo“ padėti Graikijai ir bus priverstas nutraukti likvidumo paramą iš karto, kai tik taps aišku, kad galimo susitarimo pasiekti nepavyks.

„Graikijos ekonomika yra ant katastrofos ribos, privalome pasiekti susitarimą sekmadienį. Tai galutinis terminas, vėliau bus per vėlu“, – nurodo pareigūnas.

„Per pastaruosius šešis mėnesius nustatėme pagalbą Graikijos bankams ir teikėme milžiniškas pinigų sumas. Mūsų taisyklės įpareigoja sustoti iš karto, kai tik nebelieka perspektyvos susitarti dėl programos politiniu lygmeniu, arba tuomet, kai žlugs Graikijos bankininkystės sistema – tai nutiks, jeigu bus skelbiama, kad ji nebegali vykdyti visų savo finansinių įsipareigojimų“, – sakė Ch. Noyer.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)