Graikijos civilinės aviacijos administracijos duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį skrydžių iš užsienio sumažėjo 7,2 procento, o birželį nuosmukis siekė net 9,7 procento. Dėl finansų krizės ypač sumažėjo šalyje atostogaujančių vietinių gyventojų.

Kelionių agentūros daugiausiai teikia pasiūlymų apsistoti 4-5 penkių žvaigždučių viešbučiuose su "viskas įskaičiuota" paketu. Be nemokamo maitinimo ir gėrimų, kai kuriais atvejais siūlomi net nemokami bilietai į kiną, vyno degustacijas, sporto klubus, pramogas vaikams ir pan.

Naujiena, kuria graikai bando privilioti daugiau atostogautojų - piniginės "stipendijos", už kurias turistai gali nusipirkti įvairių paslaugų viešbutyje, kuriame gyvena. Taip pat siūloma nemokama naktis viešbutyje užsisakius nakvynę tam tikram skaičiui naktų. Pavyzdžiui, suteikiama papildoma nemokama naktis tame pačiame viešbutyje išgyvenus 6 paras.

Graikijos dienraštis "Kathimerini" paskaičiavo, kad rugpjūčio pradžioje išvykus pailsėti 4 dienas graikų salose 3 žvaigždučių viešbutyje pigiausiai nakvynė atsietų Kretoje (nuo 92 eurų), o daugiausiai suploti tektų pasirinkus Santorinio (nuo 214 eurų) ir Mykonos salas (nuo 495 eurų).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)