„Labai sudėtingas ministras (R. Masiulis. – ELTA). Kelininkų šaka yra labai sunkioje būklėje su tokiu jo požiūriu. Mano 41 metų darbo šioje srityje laikotarpiu nėra taip buvę, kad įmonės būtų tokioje sunkioje finansinėje būklėje. Treji paskutiniai metai iš eilės yra neįsisavinamos ir taip negausiai skiriamos lėšos kelių remontui ir statybai. Tiesiog nesuprantami dalykai“, – Eltai teigė R. Gradauskas.

Anot asociacijos vykdomojo direktoriaus, kelių sritis šiuo metu yra aklagatvyje, iš kurio naujajam ministrui bus sudėtinga išeiti.

„Auditavimas gerai, tegul audituoja, žiūri, bet negalima nieko nedaryti į priekį. Negalima tik audituoti ir stovėti. Naujam ministrui bus labai sunku išeiti iš šio aklagatvio, kuriame dabar yra keliai. Dar tokio požiūrio į kelių šaką niekada nėra buvę. Nesupranta dirbantieji, kuo nusipelnėme tokio požiūrio, kad mūsų ministrai taip elgiasi su Lietuvos dirbančiaisiais“, – kalbėjo asociacijos vadovas.

Apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) susisiekimo ministru siūlomą Vladislavą Kondratovičių R. Gradauskas atsiliepė kaip apie patirties turintį ir darbštų žmogų.
„Jis yra dirbęs viceministru, dabar taip pat dirbo ministerijoje. Darbštus, tvarkingas, pareigingas žmogus. Pradėti reikėtų (kalbėti su naujuoju ministru. – ELTA) nuo to, kodėl nevyksta kelių remonto darbai mūsų sektoriuje. Manau, nuo šio klausimo ir pradės naujasis ministras. Manau, jis išsiaiškins priežastis ir panaikins tuos nesąmoningus dalykus, dėl kurių nevyksta darbai“, – Eltai sakė R. Gradauskas.

„Labai nenorėtume, kad būtų tęsiamas šiuo metu laikinai einančio pareigas ministro genocidas kelių šakos atžvilgiu“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį S. Skvernelis prezidentui Gitanui Nausėdai žadėjo pateikti trijų naujų ministrų kandidatūras.

Atsižvelgiant į pasirašytą valdančiųjų koalicijos sutartį, vietoje dabartinio susisiekimo ministro Roko Masiulio yra siūlomas LLRA-KŠS atstovas V. Kondratovičius, vidaus reikalų ministru siūlomas taip pat LLRA-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius, kuris pakeistų Eimutį Misiūną, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.