Kalifornijoje įsikūrusi įmonė atskleidė planus panaikinti apie 12 tūkst. darbo vietų, t. y. daugiau nei 6 proc. darbuotojų visame pasaulyje. Panaikinami etatai apima įvairias „Alphabet“ produktų sritis, funkcijas, lygius ir regionus.

Pranešime „Google“ darbuotojams „Alphabet“ vadovas Sundaras Pichai sakė: „Tai svarbūs momentai, kai galime labiau susikoncentruoti, pertvarkyti sąnaudų bazę ir nukreipti savo talentus bei kapitalą į svarbiausius prioritetus“.

S. Pichai sakė, kad bendrovė jau informavo JAV darbuotojus, kuriuos tai palietė. Kitose šalyse šis procesas užtruks ilgiau dėl vietos įstatymų ir praktikos.

Pasak S. Pichai, sprendimas priimtas po griežtos visų produktų sričių ir funkcijų peržiūros, siekiant užtikrinti, kad žmonės ir funkcijos atitiktų svarbiausius bendrovės prioritetus.

Daugelis didžiųjų JAV technologijų įmonių, įskaitant „Microsoft“, „Amazon“, „Meta Platforms Inc.“ ir „Twitter“, neseniai paskelbė apie darbo vietų mažinimą arba naujų darbuotojų priėmimo įšaldymą lėtėjant ekonomikos augimui.

„Microsoft“ neseniai paskelbė apie savo planus iki 2023 m. trečiojo fiskalinio ketvirčio pabaigos sumažinti bendrą darbuotojų skaičių maždaug 10 tūkst. žmonių.

„Amazon“ planuoja panaikinti 18 tūkst. darbo vietų, t. y. atleisti apie 6 proc. darbuotojų, tą patį rengiasi daryti ir „Facebook“ valdanti bendrovė „Meta“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)