Paaiškėjus, kad R. Porat palieka vyriausiosios finansininkės postą „Morgan Stanley“ ir užims tokią pat poziciją „Google“, šią savaitę ji paskelbta galingiausia moterimi Volstrite, informuoja independent.co.uk. Taip pat paaiškėjo, kad naujame darbe jos atlyginimo ir gautų akcijų suma bus 70 mln. dolerių.

Šią sumą sudaro 25 mln. dolerių (23 mln. eurų) vertės akcijos pirmais metais ir 40 mln. dolerių (36,8 mln. eurų) vertės akcijos antrais metais. Ji taip pat gaus 5 mln. dolerių (4,6 mln. eurų) priedą ir pradinį 650 tūkst. dolerių (59,8 tūkst. eurų) atlyginimą.

Ruth Porat
Tai gerokai daugiau nei 10 mln. dolerių (9,2 mln. eurų) per metus, kuriuos ji uždirbdavo Volstrite ir kur kas daugiau nei „Google“ mokėdavo dabar išeinančiam iš darbo vyriausiajam finansininkui Patrickui Pichette‘ui.

Apie P. Pichette‘o išėjimą po septynerių metų darbo informuota labai trumpu pranešimu, kuriame jis rašo, kad neturėjo ką atsakyti žmonai Tamarai į klausimą, kada išeis iš darbo: „Neradau argumentų Tamarai, kad turime laukti, kol galėsime susikrauti kuprines ir patraukti į kelionę – švęsti 25-erių gyvenimo kartu metų, atversti naują puslapį ir mėgautis vidutinio amžiaus krize, kupina laimės ir grožio.“

R. Porat išeina į naują darbą tokiu laiku, kai pasirodė pranešimų apie sistemingą lyčių diskriminaciją teisme ir šiuo metu stebima, kaip elgiamasi su Siličio slėnyje dirbančiomis moterimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)