„Google“ yra tvirtai įsitikinusi, kad darbuotojus reikia skatinti tapti mokytojais, kad būtų sukurta kūrybiškesnė ir labiau patenkinta darbo jėga. 2013 metais kompanijos darbuotojai surengė daugiau nei 2 tūkst. „pamokų“, kurių metu vienas kitą mokė įvairiausių dalykų – nuo algoritmų kūrimo iki net spjaudymo ugnimi.

Be to, „Google“ inžinieriai sukūrė paprastą paramos sistemą, kuri daro darbuotojus laimingus, savo naujoje knygoje „Darbo taisyklės“ teigia „Google“ personalo skyriaus vadovas Laszlas Bockas.

Daugiau nei 30 daug žinių apie kompaniją turinčių „Googlerių“ pasisiūlė tapti „techniniais patarėjais“, kurie kolegoms rengia konfidencialius privačius pokalbius. Šios sistemos tikslas yra suteikti žmogui galimybę su patikimu kolega aptarti savo idėjas ar kitas mintis.

„Neturiu konteksto ir tvirtos nuomonės apie tai, ką žmonės turėtų daryti, – sakė techniniu patarėju dirbantis Chee Chew. – Ne sprendimas man yra svarbiausias dalykas, todėl aš daugiau klausausi ir užmezgu ryšį su žmogumi. Tokie pokalbiai gerokai skiriasi nuo mano pokalbių su pavaldiniais ar kolegomis. Tokie pokalbiai daugiausia skirti apmąstymams. Taip užmezgamas ryšys su žmogumi, o ne su jo vykdomu projektu.“

Ch. Chew, pavyzdžiui, pasakojo, kad kartą aukšto lygio inžinierė pareiškė jaučianti, kad turi išeiti iš kompanijos. Jie planavo pasikalbėti 50 minučių, tačiau galiausiai prakalbėjo pustrečios valandos. Inžinierė gavo galimybę „aptarti daugybę klausimų“, o Ch. Chew įkalbėjo ją pasilikti „Google“.

Tokie pokalbiai duoda naudos ne tik darbuotojams, bet ir techniniams patarėjams. Pastarieji sako, kad tokie susitikimai pagerino jų klausymosi įgūdžius, leido labiau įsijausti į kito žmogaus padėtį, leido jiems tapti geresniais vadovais, lyderiais ir net sutuoktiniais.

„Google“ darbuotojai taip pat sukūrė kompanijos mastu vykdomas „Guru“ programas, kuriose dalyvaujantys savanoriai pataria kolegoms įvairiais specifiniais klausimais, įskaitant, lyderystės, pardavimų ir net vaikų auklėjimo klausimais.

„Googlerių“ tarpusavio paramos sistema leidžia ne tik taupyti pinigus, bet ir padeda sukurti artimesnę bendruomenę, savo knygoje pažymi L. Bockas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)