L. Page'as, ėjęs „Alphabet“ generalinio direktoriaus pareigas, ir „Alphabet“ prezidento pareigas ėjęs S. Brinas paskelbė besitraukiantys iš šių postų, tačiau esą „ir toliau aktyviai veiksiantys kaip valdybos nariai ir akcininkai“.

„Niekada nebuvome tie, kurie laikosi įsikibę vadovaujamų pareigų, jei manome, kad yra geresnių būdų valdyti bendrovę. „Alphabet“ ir „Google“ nebereikia dviejų generalinių direktorių ir prezidento“, – „Google“ tinklaraštyje rašė L. Page'as ir S. Brinas.

„Alphabet“ generalinio direktoriaus pareigas perims dabartinis „Google“ generalinis direktorius Sundaras Pichai.

L. Page'as ir S. Brinas tikino, kad „Google“ išsivystė ir subrendo“ nuo 1998 m., kai bendrovė buvo įkurta Silicio slėnyje.

„Alphabet“ jau yra įsitvirtinusi, o „Google“ ir kiti statymai efektyviai veikia kaip nepriklausomos bendrovės, taigi natūralu būtų supaprastinti mūsų vadovybės struktūrą“, – rašė „Google“ įkūrėjai, „kitais statymais“ pavadindami mažesnes „Alphabet“ bendroves.

„Šiandien, 2019 m., jei ši bendrovė būtų žmogus, tai būtų 21-erių jaunuolis, kuriam pats laikas palikti lizdą“, – teigė L. Page'as ir S. Brinas.

Šiuo metu technologijų milžinė susiduria su vis griežtesne reguliuotojų priežiūra, o parlamentarai tiek JAV, tiek ir Europoje kelia klausimus dėl „Google“ dydžio ir duomenų apsaugos praktikų.

Nuo 2015 m. įvykusios restruktūrizacijos, kai buvo sukurta „Alphabet“, o „Google“ vadovu buvo paskirtas S. Pichai, L. Page'as ir S. Brinas retai rodydavosi viešumoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją