„Sekantis žingsnis, kad Neringoje galėtų pradėti rastis kažkas naujo yra Neringos bendrasis planas, dėl kurio, sutarėme, bent jau mūsų Saugomų teritorijų tarnyba išvadas turėtų pateikti per porą savaičių“, - po Vyriausybės posėdžio sakė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Tuomet Neringos savivaldybės taryba turėtų pritarti bendrajam planui, o tuomet, pasak G. Kazlausko, „nuvažiavę į Nidą, Juodkrantę ar kitus Neringos miestelius, pradėsime matyti kažkokias permainas“.

Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus yra sakęs, kad miestui yra reikalingas SPA kompleksas, taip pat reikia sutvarkyti miesto Kultūros rūmus, buvusius žuvininkystės ūkio pastatus ir kitus objektus.

Pasak G. Kazlausko, per Vyriausybės posėdį buvo nepritarta Nidoje kurti civilinį oro uostą, tačiau paliktas pakilimo ir nusileidimo takas, kuris bus naudojamas būtiniausiais atvejais.

Dėl Preiloje esančių botelių likimo kol kas nėra apsispręsta, nes toje vietoje statyba buvo iš principo galima, tačiau ginčai kilo dėl paskirčių ir t.t.

„Jeigu jūs klausiate, ar bus griaunama ar ne, tai aš šiandien nepasiruošęs atsakyti, todėl, kad dar yra apie ką padiskutuoti, jeigu bus rasti sprendimai. Įvairiai gali būti jeigu teismas pritars vienam ar kitam sprendimui“, - sakė G. Kazlauskas.

Pasak jo, sprendimai dėl pastatų Neringoje bus priimami įstatymų nustatyta tvarka ir su teismų žinia.

Skelbta, kad įmonė "Sabonio klubas ir partneriai" Kuršių nerijoje, Preilos gyvenvietėje, pastatė botelius, o Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2010 metų balandį įpareigojo įmonę per pusę metų nugriauti keturiolika neteisėtai pastatytų botelių. Tačiau bendrovė teigė, kad pastatai statyti su leidimais, o tokį teismo sprendimą nežino kaip įgyvendinti - visi septyni pastatyti dvibučiai už paskolą yra įkeisti "Danske" bankui. Pastatytų statinių vertė 2006 metais siekė 23 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)