DELFI primena, kad įmonė paskelbė apie 350 darbuotojų paieškas tuomet, kai paaiškėjo, kad būtent tiek darbuotojų ketina atleisti „Barclays“ klientų aptarnavimo centras Lietuvoje.

Darbuotojų paieška - viena iš priežasčių, kodėl įmonė investavo į virtualius turus, kurie padeda potencialiems darbuotojams papasakoti, kokia darbo aplinka laukia. Pasak įmonių grupės Komercijos personalo skyriaus vadovės Vilmos Jurgaitienės, įmonė sulaukia aibės virtualių vizitų.

„Girteka Logistics“ šiemet „People Link“ sukūrė 2 virtualius turus: po centrinę būstinę Račių g., ir po įmonės biurą Metalo g. Juos įmonė pasitelkia patraukdama kandidatų dėmesį socialiniuose tinkluose. Virtualūs turai su virtualios realybės akiniais organizuojami ir susitikimų su kandidatais metu.

Įdomu tai, kad kalbinant kandidatus, kurie buvo susipažinę su įmone per virtualų turą, jie patogiau jautėsi pokalbio metu ir atvyko geriau pasiruošę: turėjo specifinių klausimų apie ieškomo darbuotojo dienos užduotis, vadovo požiūrį tam tikrais klausimais.

Personalo paieškos ir atrankos bendrovės „People Link“ vyresnioji konsultantė Ugnė Mykolaitytė atkreipia dėmesį, kad kuo daugiau įmonės skiria dėmesio pirminiam kontaktui su kandidatu, prisistato taip, kaip įdomu klausyti potencialiam darbuotojui, tuo geresnis rezultatas yra pasiekiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)