Penktadienį Europos Komisija (EK) pristatė programą, skirtą 8-ioms ES šalims ir Baltijos jūros regiono kaimynėms. Joje daugiausiai dėmesio skiriama Baltijos jūros aplinkosaugai ir saugumui. Vien iš Europos Sąjungos, pagal programą, regionas gaus daugiau kaip 263 mln. eurų. Taip pat programa sieks finansavimą pritraukti per tyrimų sritį, inovacijas ir verslą.

Penktadienį programą patvirtinusi regionų politikos komisarė Korina Kretu (Corina Cretu) sakė: "Ši programa spręs Baltijos jūros aplinkosaugos ir laivybos saugumo problemas. Tam būtinas bendras Baltijos šalių atsakymas. Taip pat svarbu, kad ši programa buvo sukurta siekiant remti sėkmingą ES strategiją Baltijos jūros regione. Viliamės sulaukti milijoninių investicijų į tarptautinius mokslinius tyrimus ir plėtrą. Kartu mes galime panaudoti regiono potencialą kurti geresnes darbo vietas ir pagerinti žmonių gyvenimą".

Projekte dalyvaus ES valstybės narės: Danija, Estija, Suomija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Švedija ir šiaurinės Vokietijos dalys. Norvegija gali projektui skirti dar 6 mln. eurų.

Bendras programos biudžetas sieks 322,97 mln. eurų, o priskaičiavus Europos regioninio plėtros fondo lėšas, iš viso projektui teks dar 263,83 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)