Protingiausių ir sėkmingiausių Vidurio ir Rytų Europos žmonių, taip pat ir organizacijų, keičiančių regiono visuomeninę, politinę ar verslo aplinką, pristatančių inovacijas ir naują požiūrį į egzistuojančias problemas bei skatina verslumą, sąrašas sudaromas trečią kartą.

Tokiu būdu siekiama didinti geriausių pasaulio inovatorių iš besiformuojančios ekonomikos Europos šalių autoritetą ir sudaryti galimybę jiems užmegzti tarpusavio ryšius.


Nominantus atrinko Varšuvoje įsikūręs leidinys „Res Publica“, bendrovė „Google“, valstybės remiamas Višegrado fondas, kuris skatina integraciją Vidurio Europoje, ir leidinys „Financial Times“.
Visų šių institucijų atstovai išanalizavo nominantus iš nacionalinių institucijų, mokslinių institutų ir plačiosios visuomenės ir sudarė 100 finalininkų sąrašą, suskirstytą į keturias kategorijas: „Visuomenė ir politika“, „Verslas“, „Žiniasklaida ir kultūra“ ir „Mokslas“.


Šiame šimtuke įvardyti lietuviai:


Daumantas Dvilinskas
Verslininkas, internetinio skaitmeninio pinigų pervedimo bendrovės „TransferGo“ bendraįkūrėjas.

Martynas Gudonavičius
Kelionių viešuoju transportu planavimo programėlės „Trafi“ valdančios bendrovės bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius.

Vaidas Adomauskas
Platformos „WoraPay“, kuri leidžia klientams atsiskaityti mobiliuoju telefonu, bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius.

Ruslanas Iržikevičius
„Lithuania Tribune“ vyriausiasis redaktorius.

Vytenis Buzas
Aerokosminių technologijų bendrovės „NanoAvionics“, teikiančios mažųjų palydovų paslaugas, įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)