2012 m. pirmąjį pusmetį legalių, akcizais apmokestintų vynų ir sidrų buvo suvartota apie 32,2 mln. litrų, spiritinių gėrimų ir kokteilių - apie 14,7 mln. litrų, alaus - apie 149 mln. litrų.

Pasak asociacijos vadovo Romo Apulskio, palaipsniui keičiasi vartojimo kultūra – žmonės vis dažniau renkasi aiškiau išreikštą skonį turinčius, subtilesnius produktus – pavyzdžiui degtinės vartotojai vis dažniau pasirenka ir trauktinę, brendį, viskį.

Nuo 2007 m. 41 proc. nukritęs spiritinių gėrimų suvartojimas galimai „perėjo” į šešėlinę rinką, mano asociacija. Pasak R.Apulskio, Lietuvoje visuose rajonuose nesunkiai galima įsigyti naminės degtinės, pilstuko, geriama spirituota kosmetika – aviečių, persikų, citrinų ir kitų skonių – laisvai prienama kioskuose. Lengvai denatūruotas etilo alkoholis, pervadintas į ploviklį ar kosmetinį spiritą, gali būti įvežamas didžiuliais kiekiais be apribojimų.

Nuo 2007 m. bendras legalaus alkoholio suvartojimas sumažėjo 22 procentais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)