„Matant, kad skundų yra daugybė, jau šiandien yra pradėti trys tarnybiniai patikrinimai dėl AAD veiksmų pagrįstumo arba reikalingų veiksmų nesiėmimo. Vakar baigtas vienas iš tarnybinių patikrinimų ir man, kaip ministrui, dar kartą buvo pasakyta, kad esu trečiasis asmuo ir pagal Duomenų apsaugos reglamentą nebuvo suteikta jokios informacijos apie konkrečius sprendimus, kurie yra pasakyti viešumoje“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė S. Gentvilas.

Jis taip pat suabejojo buvusio aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos sprendimu skirti priedus vadovams.

„Beveik tą pačią dieną, kai prezidentas paskelbė apie naujos Vyriausybės sudėtį, nueinantis ministras skyrė pusei metų reikšmingus priedus vadovams. Įstatymas nurodo, kad tokie priedai turi būti mokami tik einamaisiais metais, nes neturėdami patvirtintų biudžetų kitiems metams neturėtume skirti priedų į ateinančius metus“, – sakė S. Gentvilas.

Pasak aplinkos ministro, penktadienį jis pasirašė įsakymą keisti AAD struktūrą.

„Ji keičiasi artimiausiu metu. Bus atsisakoma departamento brangiausių specialistų – naujos vadovybės patarėjų, kurių atsirado balandį net trys. Vėliau buvo įsteigtas ištisas Komunikacijos skyrius, kuris prilygsta ministerijos komunikacijos skyriui“, – sakė S. Gentvilas.

„Iš Valstybės kontrolės audito, kuris yra pateiktas praėjusių metų gegužę, matome, kad 70 etatų departamente nėra užpildyta inspektorių lygmeniu, bet pernai, atėjus naujai vadovybei, buvo masiškai didinamas vadovaujamų etatų skaičius, todėl aš jį šiandien savo įsakymu sumažinau“, – teigė aplinkos ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)