„Paprastai žmonės ateina gėlių nusipirkti iš vakaro, be to, pusė jau atšventė mokslo metų pradžią vakar, o likę – dar švęs rytoj. Tikriausiai daugiau pirkėjų ateis vakarop arba rytoj iš ryto. Be bumo kol kas dar nebuvo, kad tektų vynioti vis po vieną rožę“, – pasakojo gėlių pardavėja Julija.

Pasak jos, paprastai moksleiviai ir jų tėvai perka po 1-3 gėles, tačiau dažnai gėlės išrenkamos ne vienai, o iškart kelioms mokytojoms.

„Vienas žmogus gali ir 10-15 gėlių paimti, kad po vieną vis skirtingai mokytojai būtų. Pastaruoju metu populiariausios rožės ir kardeliai“, – sakė Julija.

„Kol kas dar nieko nebuvo, ateina vienas kitas žmogus ir viskas, gal vakare, kas netingės, ateis, o kas tingės, ateis iš ryto. Bet dažniausiai žmonės perka po vieną gėlytę: kas į pirmą klasę eina, ima kardelius, kas į dvyliktą – jau metrines rožes“, – dėstė gėlėmis prekiaujantis Juozas.

Jis pasakojo, jog šiuo metu kardeliai kainuoja 4-5 litus, o rožės 2-7 litus, nors per savaitę gėlės pas tiekėjus pabrango 0,5-1 litu – kainos auga prieš Rugsėjo 1-ąją.

„Prieš tokias šventes kainas visada sukelia. Kartais arklius pakinkau, jeigu geras oras, botagą, šieno įsidedu, į Olandiją važiuoju, užsiperku, kaip grynas lietuvis“, - juokauja Juozas.

„Kol kas eilių dar nebuvo – žinote, kai išsitęsia šventės per kelias dienas, tai visą laiką žmonių srautas pasiskirsto, o kai pasiruošimas vyksta vieną dieną, tai tikrai daugiau žmonių ateina“, - pasakojo gėlių pardavėja Rita.

S. Konarskio gėlių turgus pirkėjų laukia visą parą, o šiemet jame pristatyta naujovė – kai kur galima atsiskaityti ir banko kortelėmis.

Pavakarę žmonių gausėjo

Vakarėjant žmonių gėlių turgelyje vis daugėjo – buvo galima pamatyti tiek jaunųjų moksleivių su tėvais, tiek paauglių, atėjusių savarankiškai nusipirkti gėlių.

Gėles besirenkančios moterys atviravo, kad rytojaus šventei rinksis baltas gėles – jos atrodo šventiškiausiai.

„Ieškome baltų kardelių, rytoji pirmoji diena mokykloje, šventė“, - sakė viena pirkėjų.

„Truputį žmonių jau yra, bet žinokite, labai atsiprašau, visai neturiu laiko kalbėti“, - paklausa kaip vyksta prekyba vakare atsakė neprisistačiusi gėlių pardavėja.

Gėlių pardavėja Julija prognozavo, kad daugiausiai žmonių gėlių pirkti ateis vakare, gal net ir naktį.

„Nežinau, kodėl taip, gal pirmiausiai žmonės savo reikalais užsiima, o po to prisimena, kad gal gėlių šiandien važiuoti ir važiuoja. Manau, daugiau žmonių bus vėliau“, - svarstė Julija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)