„Gazprom“ siūlo patiekti daugiau kaip 560 mln. kubinių metrų dujų į Lietuvą ir Latviją.

„Aukcioną rengs „Gazprom export“ (Rusijos dujų monopolininko antrinė įmonė, kuri yra vienintelė rusiškų dujų eksportuotoja - BNS) 2016 metų kovo viduryje. Dujų tiekimas vyks 2016 metų antrą, trečią ir ketvirtą ketvirčiais į Kotlovkos dujų apskaitos stotį (Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje). Taip pat bus siūloma parduoti dujų į Inčiukalnio požeminę dujų saugyklą (Latvija). Bendras aukcione pasiūlytas dujų kiekis sieks daugiau kaip 560 mln. kubinių metrų“, - portalas cituoja iš „Gazprom“ gautą pranešimą.

Pabrėžiama, kad detali informacija apie aukcioną, o taip pat dalyvavimo jame sąlygos ir reikalingus pateikti dokumentus bus paskelbta „Gazprom export“ interneto svetainėje.

gazeta.ru informuoja, kad pirmas dujų pardavimo aukcionas įvyko 2015 metų rugsėjį - dujos buvo skirtos šiaurės vakarų Europos klientams 2015-2016 metų žiemos sezonui ir tiektos per dujotiekį „Nord Stream“, jungiančio Rusiją ir Vokietiją. Buvo sudaryta daugiau kaip 40 sutarčių ir parduota 1,2 mlrd. kubinių metrų dujų.

Europos klientams 2016 metais „Gazprom“ planuoja aukcionuose parduoti 6 mlrd. kubinių metrų dujų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)