Vokietijos ekonomika šiemet plėsis vos 0,8 proc., numato ekonomistų grupė. Ši prognozė yra 0,7 punkto mažesnė už ankstesnę.

Remiantis ekspertais, gerokai silpnesnė eksporto paklausa iš pagrindinių rinkų stabdo plėtrą, o pajėgumų apribojimai ir darbo jėgos trūkumas daugelyje sektorių kenkia pasiūlai.

„Vokietijos ekonomikos bumas baigėsi“, - teigė grupės vadovas Christophas Schmidtas, pridurdamas, kad dėl solidžios vidaus paklausos recesija kol kas nėra tikėtina.

Grupė prognozę sumažino po panašių Berlyno, tarptautinių organizacijų ir privačių institutų žingsnių.

Federalinė vyriausybė sausį tikėjosi 1,0 proc. augimo, o Tarptautinis valiutos fondas (TVF) minėtą mėnesį buvo optimistiškesnis ir prognozavo, kad plėtra sudarys 1,3 proc.

Žvelgiant į priekį, 2020 metų ekonomistų grupės prognozė yra daug solidesnė ir siekia 1,7 proc. Tačiau ekspertai įžvelgia „labai didelių“ grėsmių augimui.

„Neaiškios „Brexit“ derybų pasekmės, neišspręstas prekybos konfliktas tarp Jungtinių Valstijų, Europos ir Kinijos bei didesnio nei tikėtasi Kinijos ekonomikos sulėtėjimo pavojus“ gali vėl aptemdyti prognozes, teigė jie.

„Protekcionistinių priemonių virtinė netgi kelia Vokietijos ekonomikai recesijos grėsmę“, - įspėjo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)