„Planavome jį atidaryti prieš metus, neatidarėme, todėl dabar tiksliai nebesakome, kada atidarysime. Jis yra beveik įrengtas, tačiau viskas nėra taip paprasta, trūksta kelių nedidelių detalių. Bet kas žino, kas gali dar atsitikti. Lietuva yra stebuklų šalis, o stebuklų šalyje viskas priklauso nuo stebukladarių“, – DELFI kalbėjo Gariūnų verslo parko vadovas Ramūnas Šeduikis.

Jis pripažįsta, kad nusprendus įkurti ūkininkų turgų teko susidurti su neplanuota problema – nėra pakankamai ūkininkų.

„Norėjome turėti ūkininkų turgų, tačiau ištyrėme, kad jis negali egzistuoti. Per visą ilgą beveik trejų metų informacijos kaupimo periodą supratome, kad ūkininkai beveik neprekiauja savo produkcija. Tikrovė yra tokia, kad prekiauja tas, kas prekiauja: kas produkciją paima iš ūkininkų, kas perdirba. Taigi dabar mes bandome iš pavadinimo išimti žodį „ūkininkų“, - sakė R. Šeduikis.

Pašnekovas neatskleidė, kokio dydžio bus maisto turgus. Anksčiau buvo skelbta, kad Gariūnuose duris atvers didžiausia Baltijos šalyse maisto prekyvietė.

„Suplanuotas yra labai didelis plotas, ar tokio reikės, sunku pasakyti. Mes sąmoningai sumažinome plotą, nes buvome numatę per didelį, todėl veiklą pradėsime su šiek tiek mažesniu variantu. Poreikis parodys, ar reikės didesnio turgaus. Prekeivių nuo pradžių turime labai daug, bet turbūt turime ir tokių, kurie yra nebetekę vilties, kad kažkas vyks. Todėl nenorėčiau tiksliai atsakyti, kiek jų yra“, - komentavo R. Šeduikis.

Paklaustas, kodėl po ilgos veiklos be maisto, Gariūnuose nuspręsta įrengti ir tokį turgų, pašnekovas sakė: „Bet kokiu atveju Gariūnai yra turgavietė, ne kažkoks prekybos centras, kaip kažkas bando interpretuoti, o klasikinė turgavietė be maisto produktų nėra klasikinė. Taigi maisto turgus turi būti turgavietėje, kur yra visas asortimentas. Labai norėjome padaryti tokį ūkininkų turgų, kokio Lietuvoje dar nematėme, bet, deja, matyt, tai niekam nepavyks“.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė DELFI sakė, kad planuojamas turgus turėtų būti labai modernus.

„Mes tai vertiname labai teigiamai, nes ūkininkų turgus turėtų būti įrengtas labai moderniai. Jis dabar yra įrengimo stadijoje“, - teigė smulkiųjų verslininkų atstovė.

Gariūnų tinklalapyje nurodoma, kad verslo parko teritorijoje numatyta pastatyti dviejų aukštų komercinį statinį, kuriame turėtų įsikurti maisto turgų, kur bus prekiaujama išskirtinai lietuviška produkcija.

DELFI primena, kad dar pavasarį Gariūnai reklamavo planuojantys įsteigti didžiausią ūkininkų-maisto turgų Baltijos šalyse.

Būsimame turguje pirkėjams planuojama siūlyti vaisių ir daržovių, pieno produktų, šviežios mėsos, žuvies ir jų gaminių, duonos, saldainių, sausainių, konditerijos gaminių.

Pastaraisiais metais su šešėline ekonomika kovojantys pareigūnai Gariūnuose atliko ne vieną kratą.
Paskutinį sykį pranešta apie balandį į areštinę pakliuvusius 11 verslininkų.

Šiuo metu Vilniuje veikia Centrinė ūkininkų turgavietė, mobilūs ūkininkų turgeliai. Maisto galima nusipirkti seniausiuose sostinės Halės ir Kalvarijų turguose, prieš keletą metų duris atvėrė Sostinės turgus. Kai kurie mikrorajonai taip pat turi nedidelius maisto turgelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)