Įmonės statuso keitimas, pasak "Klaipėdos energijos" ekonomikos ir finansų direktoriaus Kęstučio Jonkaus, susijęs su šilumos energijos tarifų nustatymu - "Gargždų šiluma" turės nustatyti atskirą tarifą, kuris turėtų būti didesnis nei dabar.

Dabar Gargžduose taikomas toks pat šilumos tarifas, kaip ir Klaipėdoje - 10,69 cento už šilumos kilovatvalandę (kWh), ir jis yra mažesnis už savikainą. "Klaipėdos energijos" Gargždų filialo skaičiavimais, tarifas turėtų siekti mažiausiai 12 centų.

Pasak Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, su kuria derinami šilumos energijos tarifai, pareigūnų, mažesnės šilumos gamybos įmonės paprastai turi daugiau sąnaudų, todėl ir jų tarifas yra didesnis.

Antrinės įmonės steigimui dar turės pritarti "Klaipėdos energijos" akcininkai spalio 24 dieną šaukiamame susirinkime. Manoma, kad įmonės reorganizavimas bei naujo tarifo tvirtinimas gali užtrukti apie pusę metų.

Jame, be kita to, bus siūloma dviem Vokietijos investuotojų atstovais papildyti įmonės stebėtojų tarybą, o vėliau numatoma tiek pat jų paskirti į valdybą.

Praėjusią vasarą į "Klaipėdos energiją" investavęs Lietuvos bendrovės "Itera Lietuva" bei Vokietijos Leipcigo energetikos įmonių "Stadwerke Leipzig" ir "Verbundnetz Gas" konsorciumas valdo 19,69 proc. Klaipėdos įmonės akcijų, į kurias investavo apie 20 mln. litų. Kaip BNS sakė "Itera Lietuvos" vadovas Zigmantas Mackevičius, investuotojai iki šiol visiškai nedalyvavo įmonės valdyme.

Vokietijos investuotojai bei "Klaipėdos energijos" vadovai liepos mėnesį žadėjo, kad šilumos kaina vartotojams nesikeis vienerius metus, o vėliau bus bus atsižvelgiama į energijos išteklių kainas.

Klaipėdos savivaldybė valdo 75,55 proc. "Klaipėdos energijos" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją