Nuo kitų metų senatvės pensijos amžius pradedamas tolinti, todėl pastaruoju metu „Sodros“ specialistai sulaukia nemažai gyventojų klausimų, kokio amžiaus būdami jie sukaks senatvės pensijos amžių.

Norėdama pagelbėti žmonėms, „Sodra“ sukūrė specialią skaičiuoklę, kur įvedę savo gimimo datą ir lytį, žmonės galės sužinoti, kada ir kokio amžiaus būdami jie sukaks senatvės pensijos amžių.

„Sodra” primena, kad didinant senatvės pensijos amžių, kiekvienais kalendoriniais metais senatvės pensija bus skiriama tik tiems asmenims, kurie sukako tais metais nustatytą senatvės pensijos amžių. Senatvės pensijos amžius pradedamas didinti nuo 2012 metų ir kasmet moterims jis didinamas 4 mėnesiais, o vyrams – 2 mėnesiais.

Taigi 2012 metais senatvės pensija būtų skiriama moterims, kurioms suėjo 60 metų ir 4 mėnesiai, o vyrams, kuriems suėjo 62 metai ir 8 mėnesiai. Tuo tarpu 2013 metais – moterims, kurioms suėjo 60 metų ir 8 mėnesiai, o vyrams, kuriems suėjo 62 metai ir 10 mėnesių. Taip palaipsniui senatvės pensijos amžius 2026 metais pasieks 65 metų ribą tiek vyrams, tiek moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)