Lažybų bendrovė “Omnibet” nuo ketvirtadienio siūlo lažintis spėjant „Lietuvos šokių dešimtuko“ nugalėtoją. Bendrovės vertinimu, realiausiais kandidatais užimti pirmąją vietą gruodžio 9-os dienos laidoje yra Mantas ir Izabelė Romanovaitė.

Prie favoritų taip pat priskiriami Rūta Ščiogolevaitė su Deividu Meškausku bei Laima Paksienė su Romanu Čeburiaku.

Prasčiausiai vertinamos Vaido Kukarėno ir Katerinos Voropaj galimybės. Pastačius 100 Lt už Mantą ir Izabelę, sėkmės atveju galima laimėti 185 Lt, o pastačius už Vaidą su Katerina, galima išlošti daugiau nei 3000 Lt.

Lažybų bendrovė siūlo porų palyginimus tarpusavyje, lažinantis, kuri iš lyginamų porų užims aukštesnę vietą.

Kaip DELFI sakė bendrovės vyriausiasis bukmekeris Mindaugas Stanelis, tikimasi, kad lažybos dėl šokių dešimtuko sulauks didelio dėmesio, mat buvo ypač populiaru statyti, kas laimės realybės šou „Dangus“.

Organizuoti lažybas kas laimės TV šou – rizikinga

„Nesinori, kad būtų šokama pagal mūsų kursus. Šou tegul lieka šou“, - DELFI sakė lažybų bendrovės „Top Sport“ Rinkodaros vadovas Skirmantas Staniulis. Anot jo, nors minčių rengti lažybas dėl „Lietuvos šokių dešimtuko“ būta, šios minties atsisakyta ir dėl palyginti mažo populiarumo, ir dėl rizikos, ir dėl galimų šokėjų susitarimų.

S.Staniulis prisiminė organizuotas lažybas, kai spėta, kas laimės realybės šou „Baras“, tačiau šis projektas didesnio ažiotažo sulaukė tik finalo metu. Anot pašnekovo, „Eurolygos“, NBA ir UEFA čempionų lygos varžybos nepalyginamai populiaresnės už panašius šou.

Tiek sumanymą rengti lažybas šokių dešimtuke, tiek kvietimą lažintis dėl Antano Sireikos atsistatydinimo pasaulio krepšinio čempionato metu pašnekovas vadina pigiu reklaminiu triuku.

Lažybų bendrovės „Orakulas“ generalinis direktorius Andrius Ališauskas teigė, kad panašūs šou labiau sulaukia žiniasklaidos, bet ne statytojų dėmesio. Pasak jo, visame pasaulyje 98 procentus lažybų rinkos užima sporto įvykiai.

Ši tendencija ryški ir Lietuvoje – daugiausia statytojų dėmesio sulaukia ULEB varžybos, UEFA čempionų lyga bei „Eurolygos“ varžybos.

„Pakankamai atsargiai žiūrime į televizinius žaidimus ir dėl „Lietuvos šokių dešimtuko“, nepaisant jo gerų reitingų, tikrai nesiūlysime lažintis“, - teigė A.Ališauskas. Tačiau, anot jo, išimtis – „Eurovizijos“ dainų konkursas, į lažybų punktus sutraukiantis būrius moterų ir merginų.

Šiuo metu „Orakulas“ siūlo spėti, kas taps naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu. Kol kas lietuviai trenerio poste mato Ramūną Butautą, kiek mažiau vertinamos Šarūno Sakalausko galimybės.