„Nustatėme, kad mūsų pareigūnai atlikdami savo pareigas jokių dokumentų reikalavimų nepažeidė, veikė teisėtai“, – DELFI penktadienį sakė darbo grupės narys Mindaugas Kanapickas.

Jo teigimu, iškvietimas gautas 8.22 val., o pirmieji padaliniai gaisro gesinti atvyko po kelių minučių – 8.26 val.

Tuo tarpu kreipimąsi parašiusios PKP atstovai mano, kad atvykę į gaisro vietą Plungės PGT atsakingi asmenys gesinimo darbų neskirstė ne tik prie gesinimo darbų prisidedantiems įmonės darbuotojams, bet ir PGT pareigūnams.

Pastarieji neva elgėsi padrikai, pylė vandenį ant metalinio stogo ir savo neveikimu leido ugniai plisti.

Bendrovės atstovams taip pat neaišku, kodėl Plungės PGT į įvykio vietą neatvyko su nauja mašina, kuri pastebėta tik antroje dienos pusėje.

Bendrovės atstovai pažymėjo, kad prašymas kviesti gelbėjimo pajėgas iš kitų miestų buvo išsakytas Plungės PGT atstovui, tačiau į jį nebuvo sureaguota.

Neveiklumu ir netinkamu darbo organizavimu kaltinamos Plungės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Leonidas Prialgauskas DELFI anksčiau sakė, kad per gaisrą „Vičiūnuose“ ugniagesiai gelbėtojai darė viską, ką galėjo.

Tarnybos vadovas sakė nedelsiąs kviesti pagalbos iš kitų rajonų. O dėl priekaištų, kad ugniagesiai neprisidėjo prie gaisro gesinimo prisidėjusių įmonės darbuotojų darbo organizavimo, pabrėžė, kad savanoriškai dirbantiems žmonėms ugniagesiai neturi teisės skirstyti darbų.

DELFI primena, kad likę nepatenkinti Plungės priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, bendrovės savininkai ketina fabrikams Lietuvoje ir Kaliningrade nupirkti specialias stumdomas priešgaisrines platformas, į kurias įmontuojama putų įranga, vandens siurbliai ir cisternos.

Šie įrenginiai turėtų kainuoti iki 100 tūkst. Lt.

Gaisro priežastis ir nuostolius tiria Plungės PGT kartu su Plungės rajono apylinkės prokuratūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją