„Dar kartą raginame privačius kreditorius savanoriškai įgyvendinti Skolos įšaldymo iniciatyvą (DSSI), sulaukus prašymo iš skolininkų“, – sakoma G7 pranešime, kurį paskelbė JAV Iždo departamentas.

Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių finansų ministrai ir centrinių bankų vadovai anksčiau šiemet pritarė metams įšaldyti skolų grąžinimo terminus skurdžiausioms pasaulio šalims, kurios yra itin pažeidžiamos COVID-19 pandemijos.

G7, kurį sudaro Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir JAV, išreiškė paramą DSSI mechanizmui.

„Pripažįstame žemų pajamų šalių finansinius poreikius ir remiame DSSI pratęsimą Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansavimo prašymų kontekste“, – teigė ministrai.

„Šis pratęsimas turėtų atspindėti G20 įsipareigojimą laikytis skaidrumo, bendradarbiavimo ir naštos pasidalijimo principų“, – sakoma pranešime.

G7 šalių finansų ministrai taip pat išreiškė apgailestavimą dėl to, kad kai kurios šalys nusprendė valstybines finansų institucijas klasifikuoti kaip komercinius skolintojus, kad išvengtų skolos įšaldymo iniciatyvos.

Kitą mėnesį vyks G20 šalių finansų ministrų susitikimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)