Naujosios bendrovės valdytoja – Gedimino Žiemelio valdoma AB „Žia valda“, taip pat prisijungė ir partneriai iš kitų šalių – „Natco Pharma Limited“ (Indija), „Vitvar“ (Baltarusija), „Vita Farma“ (Slovakija).
G. Žiemelio AB „Žia Valda“ valdys 57 proc. „Nativitos“ akcijų.

„Svarbu suprasti, kad mums nebūtina visko kurti vieniems. Mūsų tikslas – pristatyti pačius kokybiškiausius vaistus, o tam reikalinga ir partnerių iš kitų šalių pagalba. Mes tikimės, kad mūsų kuriami vaistai padės sunkiai sergantiems žmonėms ir suteiks jiems galimybę gyventi pilnaverčius gyvenimus. To mes norime ir to atkakliai siekiame“, - pranešime spaudai sakė G. Žiemelis.

Pasak naujojo farmacijos fabriko valdytojo, „Nativita“ negali visiškai patenkinti vidaus rinkos paklausos, tačiau itin svarbu kurti konkurencingus produktus, kuriuos būtų galima eksportuoti į užsienio rinkas, o ypatingą dėmesį skirti Azijos rinkoms.

Įmonė savo veiklą pradės kitais metais ir gamins vaistus skirtus gydyti piktybinius auglius, autoimunines ir sunkias infekcines ligas. Iki 2020 metų sudėtingi vaistai pagaminti „Nativitoje“ turėtų pasiekti net ir Taivanio, Pietų Korėjos, Honkongo, Vietnamo ir Kinijos rinkas.

Daugelyje šių šalių veikia su „Žia valda“ susijusios bendrovės ir atstovybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)