Kinijai sunkiai sekasi rasti naują ekonomikos augimo modelį, o silpnėjanti šalies valiuta kelia bėdų visam pasauliui, Šri Lankos sostinėje Kolombe kalbėjo G. Sorosas.

Teigiamų palūkanų normų sugrįžimas – tikras iššūkis besivystančiam pasauliui, pareiškė milijardierius ir pridūrė, kad dabartinė situacija pasižymi simptomais, primenančiais 2008 metus.

Pirmoji 2016 metų savaitė pasaulio rinkoms, akcijų biržoms ir valiutoms pasirodė esanti ne iš lengvųjų.

Prastėjanti juanio būklė kelia nerimą, kad Kinijos ekonomika nebėra tokia stipri kaip anksčiau.

Ekspertai spėja, kad neigiamus pokyčius gali lemti šalies bandymas ūkį nuo investicijų ir pramonės perorientuoti į vartojimą ir paslaugas. Skelbiama, kad šį trečiadienį 2016 metais patirti vertybinių popierių nuvertėjimo nuostoliai siekia beveik 2,5 trilijono dolerio (2,33 trilijono Eur). Ketvirtadienį situacija Azijoje dar pablogėjo, kai pasirodė pranešimų apie problemas Kinijos vertybinių popierių rinkoje.

„Kinija turi rimtų prisitaikymo prie naujų sąlygų problemų. Galiu teigti, kad šios problemos prilygsta krizei. Pažvelgęs į finansų rinkas, galiu drąsiai pasakyti, kad yra labai rimtų iššūkių, kurie man primena 2008 metų krizę“, – teigia G. Sorosas.

G. Sorosas jau ne pirmą kartą perspėja apie situaciją 2008 metais primenančią katastrofą. 2011 metų rugsėjį Vašingtone jis kalbėjo, kad Graikijoje užgimusios Europos krizės bėda – „dar rimtesnė nei 2008 metų krizė“.

Milijardierius, kurio apribotos rizikos fondas kiekvienais metais nuo 1969 iki 2011 metų vidutiniškai uždirbo vis po 20 proc. daugiau, valdo verslo tinklą, kurio vertė siekia apie 27,3 mlrd. dolerių (25,41 mlrd. Eur), skelbia „Bloomberg Billionaires Index“.

Savo karjerą jis pradėjo Niujorke šeštajame dešimtmetyje. Neprilygstamo investuotojo reputaciją jis pelnė 1992 metais, kai iš Jungtinės Karalystės valiutos užsidirbo net 1 mlrd. dolerių (0,93 mlrd. Eur).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)