72 metų C. Slimo turtą „Forbes“ analitikai vertina 69 milijardais dolerių – tai penkiais milijardais mažiau nei pernai. Jis turtingiausiu pasaulio žmogumi skelbiamas trečius metus iš eilės.

Antroje ir trečioje sąrašo vietose, taip pat trečius metus iš eilės, atitinkamai įsitaisę „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas ir finansininkas Warrenas Buffettas. B. Gateso turtas per pastaruosius metus išaugo penkiais milijardais dolerių ir dabar siekia 61 milijardą. W. Buffettas valdo 44 milijardus dolerių, o tai šešiais milijardais mažiau nei pernai metais.

Turtingiausias europietis yra prabangos prekių koncerno "LVMH" vadovas Bernardas Arnaultas, užėmęs ketvirtąją vietą. Jo turtas vertinamas 41 mlrd. dolerių.

Tarp milijardierių yra 104 moterys. Turtingiausia dailiosios lyties atstove išliko "Walmart" savininkė Christy Walton, užėmusi 11-ąją vietą.

Daugiausiai milijardierių sąraše yra amerikiečių - 425. Rusija šiais metais pagal superturtuolių skaičių iš antrosios vietos į trečiąją išstūmė Kiniją (be Honkongo). Daugiausiai pasaulio milijardierių - 78 - gyvena Maskvoje. Niujorke jų yra 58, o Londone - 39.

Iš viso „Forbes“ analitikai pasaulyje suskaičiavo 1226 milijardierius iš 56 šalių, kurių bendras turtas siekia 4,6 trilijonus dolerių. Šie skaičiai – rekordiniai per visus 25 metus, kai sudaromi tokio pobūdžio reitingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją