Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) laikinasis vadovas Šarūnas Rameikis ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad tyrime figūruoja 12 bendrovių.

„Tarnyba atliko didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuris buvo neviešo pobūdžio, buvo bendradarbiaujama su Viešųjų pirkimų tarnyba, kuri taip pat didelį indėlį įdėjo.

Jis buvo susijęs su viešaisiais pirkimais būtent statybų sektoriuje ir buvo analizuojama daug bendrovių, kurios laimi pirkimus būtent Lietuvoje. Mūsų tyrime figūruoja apie 12 ūkio subjektų, šiai dienai įteikti pranešimai apie įtarimus 7 fiziniams asmenims. Tyrimas yra atliekamas dėl trijų projektų, iš kurių du buvo įgyvendinti“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė Š. Rameikis.

Anot jo, galima sukčiavimo konkursuose schema buvo tokia, kad įmonės susitardavo tarpusavyje, kas pasitrauks ir kurios bendrovės laimės.

„Tos bendrovės laimėdavo konkursus, viešuosius pirkimus. Ar tai būtų Europos Sąjungos finansuojami projektai, ar biudžeto finansuojami projektai. Iš tiesų, kaip matėme ir įtarėme, būdavo slapti susitarimai, kad tam tikri ūkio subjektai pasitrauktų iš konkursų, o laimėtų viena iš tų bendrovių“, - teigė FNTT vadovas.

Perklaustas, ar įmonės derino veiksmus tarpusavyje, jis teigė, kad taip galėjo būti: „Mes įtariame, kad galėjo taip būti“.

FNTT atliko daugiau nei 30 kratų, tirdama galimus pažeidimus konkursuose. Pasak Š. Rameikio, kratų metu rastos didelės grynųjų pinigų sumos.

„Galime patvirtinti tikrai didelės pinigų sumos ir siekia ne vieną šimtą tūkstančių eurų“, - tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)